Constanţa: Ia bariera, na bariera!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorul de pe plaja Modern şi oficialii Direcţiei Apelor Române se ceartă pe bariera care limitează accesul maşinilor pe nisip. Deşi maşinile de aprovizionare ar trebui să aibă acces doar noaptea, ieri după-amiază, şoferul unui camion îşi distribuia marfa fără nicio restricţie. Vezi  FOTOGALERIE 1  şi  FOTOGALERIE 2

Citiţi şi
Primele piedici antimitocănie pe plajă

CAMPANIE Să scoatem maşinile şmecherilor de pe plajele turistice!
Bariera de pe plaja Modern a rezistat o zi
Turiştii şi constănţenii nu ştiu că este interzis accesul maşinilor pe plaje (FOTOGALERIE)
Cititorii noştri au soluţii pentru scoaterea maşinilor de pe plajă VIDEO + GALERIE FOTO
VIDEO Surprins cu ATV-ul pe plaja din Mamaia
Ministerul Turismului sprijină campania „Să scoatem maşinile şmecherilor de pe plajă“

Bariera care limita accesul autovehiculelor a fost montată marţi la intrarea pe plajă. După o zi a fost spart lacătul, iar joi aceasta a fost reparată. Ieri însă, maşinile intrau pe nisip. Operatorul de la Modern spune că degeaba are barieră dacă Direcţia Apele Române Dobrogea Litoral (DADL) oferă permise de trecere liberă.

„N-a verificat nimeni dacă sunt maşini pe plajă”

Concesionarul sectorului, Sorin Greavu, spune că cinci autoturisme ale societăţii Conpress Holding, firmă care asigură paza în zonă, au liber pe nisip la orice oră. „Nu mi se pare normal să existe excepţii. Pe de o parte, Primăria Constanţa îmi trimite adresă prin care mi se aduce la cunoştinţă că pe sectorul meu intră maşini până la malul mării, iar pe de altă parte cei de la Apele Române îmi trimit o listă cu cinci maşini care au acces liber”, spune Greavu.

De cealaltă parte, Nicu Moraru, şeful departamentului de pază al Conpress Holding, susţine că asigură paza pentru bunurile de pe plajă şi tocmai de aceea a solicitat ca maşinile să aibă acces. „Până acum n-am văzut pe nimeni să vină pe aici să verifice dacă sunt maşini pe plajă, deşi problema asta e veche“, se scuză Moraru.

Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al DADL, este de părere că accesul nu poate fi complet restricţionat: „Operatorul de plajă a pus lacăt. Dacă este o urgenţă, cum poate intra ambulanţa pe plajă?“.

image

Joi, pe plaja din Saturn,  un autoturism cu numărul de înmatriculare CT – 96 SGM era parcat pe nisip, la umbră

În urma conflictului izbucnit, operatorul de plajă Sorin Greavu a decis să predea ieri bariera pe care o primise prin proces-verbal celor de la Apele Române. Ieri după-amiază un angajat al DADL păzea intrarea, urmând ca începând de astăzi un agent de pază de la Zip Escort, firma cu care DADL are contract, să fie în permanenţă la barieră.

Nicio amendă

Bariera nu a fost lăsată însă pentru toată lumea. O maşină de distribuţie făcea aprovizionarea teraselor din zonă. „Aici nu este ca în staţiunea Mamaia, unde terasele sunt deschise pe timpul nopţii. La Modern, după ora 22.00, acestea se închid”, s-a scuzat unul dintre agenţii de vânzări.

Potrivit reprezentanţilor DADL, nu se va negocia însă programul de aprovizionare, care va rămâne între 2.00 şi 8.00 dimineaţa. Pe de altă parte însă, reprezentanţii instituţiei nu au sancţionat niciun şofer care a parcat pe plajă. Cei care suferă sunt tot cei care vin la plajă, fie ei turişti sau localnici. „Maşinile de pe plajă deranjează. Sunt foarte mulţi copii care vin să se joace şi este destul de periculos”, a spus Daniela (33 ani), funcţionar public din Constanţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite