Boc: Vârful de criză a trecut odată cu începutul trimestrului IV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul în exerciţiu Emil Boc a declarat astăzi că punctul culminant al crizei a fost depăşit odată cu începutul trimestrului IV din 2009, iar din 2010 va fi reluată creşterea economică în România.

"Vestea bună din punct de vedere economic este că am atins fundul sacului, sau vârful de criză a trecut odată cu trimestrul III, începutul trimestrului IV, în România. Şi începând cu anul viitor se reia creşterea economică. Evident că acest lucru depinde şi de criza economică mondială", a declarat Boc în cadrul discursului susţinut astazi cu ocazia premierii elevilor olimpici.

Ministerul Educaţiei i-a recompensat astăzi pe cei 80 de elevi premiaţi, anul acesta, la olimpiadele internaţionale cu sume de la 3.420 de lei, pentru cei care au obţinut menţiune sau premii echivalente, la 10.580 de lei, pentru cei care au luat medalia de aur şi punctaj maxim.

Elevii au câştigat, în 2009, 85 de medalii (30 de aur, 35 de argint şi 20 de bronz) şi 10 menţiuni la olimpiadele internaţionale sau regionale (juniori şi seniori) de matematică, biologie, filosofie, geografie, chimie, fizică, informatică, limbă română, limbă maghiară astronomie şi astrofizică. Alături de ei, au fost premiaţi cei 108 profesori care i-au pregătit, precum şi cele 50 de şcoli din care provin laureaţii.

Recompense în bani au primit şi elevii premiaţi la competiţiile regionale (olimpiade balcanice, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Yakuţia, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev”). Aceştia au primit între 2.170 de lei, pentru menţiune sau diplome echivalente, şi 3.740 de lei, pentru medalie de aur.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite