Real a ieşit curat la controlul ITM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Real a ieşit curat la controlul ITM
Real a ieşit curat la controlul ITM

Inspectorii de muncă susţin că demisiile sunt semnate benevol, deşi 12 angajaţi au plecat în ultimele două luni. Foştii angajaţi ai hipermarketului susţin în continuare că semnarea demisiei este o practică des folosită de conducere.

În urma mai multor reclamaţii făcute în mass-media, referitoare la obligarea angajaţilor Real Satu Mare de a-şi da demisia sub presiunea conducerii, angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă(ITM) Satu Mare au făcut un control la unitate.
Nu s-a găsit nicio neregulă, toate actele privitoare la contractele de muncă, regulamentele interne sunt corect întocmite.

12 persoane şi-au cerut demisia

„Persoanele au cerut în mod voluntar să plece de la Real, niciun act nu face dovadă că aceştia ar fi fost obligaţi să îşi dea demisia“, a declarat inspectorul Sabin Pop, din cadrul ITM Satu Mare. În ultimele două luni, nu mai puţin de 12 persoane au cerut să plece de la Real. În iunie au fost cinci oameni, iar în iulie şapte.

Fiecare dintre aceste persoane şi-a completat cererea de demisie, pe care a depus-o conducerii hipermarketului. „Nu am aplicat nicio sancţiune, pentru că nu era cazul“, a mai spus Sabin Pop. Chiar dacă în prezent mai este angajat al Realului, Marius Sandor susţine în continuare că este obligat să demisioneze.

Cititorii sar în ajutorul lui Marius Şandor

„În momentul de faţă nu mai pun presiune pe mine, dar asta din cauza materialelor apărute în mass-media. Mai sunt câteva persoane care vor depune reclamaţii”, susţine bărbatul. „Neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, în cazul poziţiei ocupate de domnul Sandor pune în pericol buna funcţionare a magazinului şi, implicit, calitatea seviciilor oferite clienţilor noştri”, a precizat purtătorul de cuvânt al Real, Adriana Piţa.

Reacţiile publicului la acuzaţiile aduse de Marius Sandor conducerii Real Satu Mare nu au întârziat să apară. Unul dintre cititorii ziarului „Adevărul de Seară“, care se semnează Gavrilă susţine că Sandor are dreptate. „Prietena mea lucrează la Real şi zilnic vine acasă povestind asemenea cazuri. Au fost mult mai multe cazuri decât cele mentionate în text“, a afirmat acesta.
 
Spusele sale sunt completate de Daniel Oniga, fost angajat al hipermarketului. „Eu am fost şef de raion mai bine de un an şi jumătate, după care am am ajuns lucrător comercial mulţumită domnişoarei director, din cauza unei neînţelegeri în privinţa unui control al unui superior din Germania. Am fost obligat să îmi semnez demisia“, susţine Oniga.

Sabin Pop, inspector ITM:
„Persoanele au cerut în mod voluntar să plece de la Real, niciun act nu face dovadă că ar fi fost obligaţi.“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite