Firma răspunzătoare de moartea Vicăi Ilie va fi amendată de ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi după-amiază, o angajată a fost acoperită de grinzile unui acoperiş

Vica Ilie lucra, împreună cu alţi colegi, ca angajaţi ai unei firme de construcţii, la renovarea unei case particulare. După ploaia torenţială de ieri, acoperişul imobilului a cedat şi s-a prăbuşit peste femeie şi una dintre colegele ei. Vica Ilie a fost surprinsă de grinzile foarte mari, care au acoperit-o. „Stăteau de taină, înăuntru, la adăpost, că ploua. Şi deodată, se auzi o bubuitură puternică. Tavanul se înmuie şi se prăbuşi peste ea“, ne-a povestit Popescu Victoria, proprietarul imobilului în care s-a produs tragicul eveniment.

„Din cauza ploii, tavanul s-a înmuiat“

Victima a fost scoasă de sub dărâmături după mai bine de 10 minute de către echipajele de la descarcerare. „Operaţiunea de salvare a fost riscantă deoarece firma contractată pentru lucrări nu şi-a luat măsurile de protecţie şi nu a identificat toate riscurile la care au fost muncitorii expuşi. Din cauza ploii, tavanul s-a înmuiat, astfel că a fost doar un pas până la tragedie“, a declarat maior Florentin Dragomir, de la ISU Drobeta. Medicii au încercat mai bine de 20 de minute să o resusciteze pe femeie aflată în stop cardio-respirator, femeia a fost transportată la spital, unde a decedat.

Nu purta cască de protecţie

Conform dir. adj. Liviu Lupulescu de la ITM Mehedinţi, la momentul accidentului femeia nu purta cască de protecţie. „Muncitorii au decopertat locuinţa luni. Marţi, în urma potopului, muncitorii s-au ascuns în cameră, iar tavanul din lemn cu umplutură de pământ a cedat sub acţiunea apei. Din păcate femeia nu a mai rezistat. La faţa locului nu a fost găsită nicio cască de protecţie, semn că în momentul tragediei, femeia nu purta un echipament de protecţie adecvat, chiar dacă avea protecţia muncii făcută“, a declarat Liviu Lupulescu.

Referitor la acest caz, firma constructoare SC Izolaţia SRL va fi amendată. „Din cauză că firma nu a identificat din timp riscurile la care pot fi expuşi muncitorii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi va aplica firmei constructoare o amendă contravenţională de 3.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, sergent major Ramona Nistor”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite