Victimele IRA nu vor primi nicio compensaţie de la Libia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victimele IRA nu vor primi nicio compensaţie de la Libia
Victimele IRA nu vor primi nicio compensaţie de la Libia

Fiul colonelului Gaddafi, Saif Gaddafi, şi-a exprimat clar decizia că Libia nu va aduce nicio compensaţie famililor victimelor IRA, în ciuda cererilor depuse de acestea: "Ei au avocaţii lor, noi avem avocaţii noştri".

Citiţi şi:
Eliberarea lui Megrahi a fost motivată de interese comerciale
Londra nu doreşte să strice relaţiile cu Libia (AFP)

"Oricine poate bate la uşa noastră. Dar nu, ei vor trebui să se ducă la tribunal", a spus Gaddafi. El a precizat de asemenea că  Gordon Brown, Primul Ministru al Regatului Unit,  nu a fost implicat în negocierile pentru eliberarea lui Abdul Baset Ali al-Megrahi, atentatorul de la Lockerbie care a fost eliberat luna trecută.

În plus, acesta a numit guvernul birtanic ca fiind "dizgraţios şi imoral" pentru că s-a folosit de cazul Lockerbie pentru a-şi aduce capital politic. Întrebat dacă Primul Ministru a fost implicat în eliberarea lui Megrahi, Gaddafi a răspuns negativ. "Discuţia  purtată a fost extrem de tehnică", le-a spus acesta celor de la Sky News.

Saif Gaddafi a adăugat că nu se aştepta la acele scene de bucurie din Tripoli la sosirea lui Megrahi după ce a fost trimis acasă din UK. "Mai devreme sau mai târziu a trebuit să părăsim nava, dar nu puteam să facem asta cu o mulţime pe capul nostru", a completat Gaddafi.

Megrahi a fost condamnat în 2001 la închisoare pe viaţă pentru atentatul împotriva unui avion al Pan Am, soldat cu 270 de morţi, iar eliberarea sa din motive medicale de către Scoţia la 20 august a provocat indignare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite