ÎPS Teodosie acceptă "cu demnitate" urmărirea penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ÎPS Teodosie acceptă "cu demnitate" urmărirea penală
ÎPS Teodosie acceptă "cu demnitate" urmărirea penală

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie acceptă urmărirea penală împotriva sa, pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual, "cu demnitate şi, ştiindu-se nevinovat, are încredere în demersurile Justiţiei".

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului "Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Teodosie, al Tomisului, indiferent de speculaţiile pe care mass-media şi le poate îngădui, în goana după senzaţional, în calitate de cetăţean al acestei ţări şi de slujitor al Bisericii Ortodoxe, acceptă  această  cercetare cu demnitate şi ştiindu-se nevinovat, are încredere în demersurile Justiţiei române, pentru stabilirea adevărului”.

Biroul de Presă şi Comunicare al Arhiepiscopiei precizează că, potrivit Codului de Procedură Penală, prezumţia de nevinovăţie este o regulă de bază a oricărui proces penal şi că “orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o hotărâre penală definitivă”.

Parchetul General a început urmărirea penală pe numele lui ÎPS Teodosie, dar şi pentru alţi doi preoţi, toţi trei prezentându-se miercuri la parchet pentru a afla învinuirile. Preotul Bogdan Chiriluţă este cercetat de procurorii ÎCCJ pentru luare de mită, iar preotul Emil Brăescu pentru fals intelectual.

Ancheta procurorilor a început după dezvăluirile ziarului "România Liberă", potrivit căruia acesta ar fi cerut bani şi cadouri pentru a-l ajuta pe un reporter să se înscrie la facultate şi să devină preot.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite