ÎPS Anania vrea comunicare multimedia cu credincioşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitropolia va avea radio, revistă şi videotelefoane

Bartolomeu Anania va pierde vremea în scaunul mitropoliei s-au risipit rapid. Întrunit pentru prima oară, la doar două săptămâni de la întronizare, Sinodul Mitropoliei Albei, Clujului, Crişanei şi Maramureşului a decis modernizarea comunicării interne şi cu credincioşii.
Cea mai importantă decizie este legată de comunicarea cu credincioşii, în vederea unei intensificări a evanghelizării, în conformitate cu programul anunţat de ÎPS Bartolomeu Anania. Mitropolia va avea, în scurt timp, un post de radio regional şi o revistă mitropolitană, în toate episcopiile, care vor populariza şi probleme de bioetică la nivelul parohiilor.
"Vom concura pentru frecvenţe radio la CNA şi vom prezenta, la următoarea întrunire, un proiect cu detaliile revistei mitropolitane, după modelul celor de la Timişoara, Iaşi, Sibiu", ne-a spus Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei. În prezent, emit pe frecvenţe locale Radio Renaşterea, în Cluj şi Bistriţa, şi Radio Reîntregirea în Alba Iulia. Potrivit lui Ivanov, vor fi achiziţionate şi videotelefoane.

Continuă demersurile pentru moştenirea Gojdu
Membrii Sinodului Mitropolitan şi-au reafirmat sprijinul pentru continuarea demersurilor, împreună cu Mitropoliile din Banat şi Ardeal, pentru obţinerea şi administrarea moştenirii Gojdu. Recent, 17 înalţi ierarhi români din Ardeal, Banat şi Ungaria au cerut public, printr-o scrisoare deschisă, adresată parlamentului şi guvernului, rezolvarea testamentului avocatului de origine română. Printre documentele emise de ierarhi, care vor fi transmise Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, s-au numărat şi propunerile de canonizare ale cuviosului Pahomie de la Gledin (1674-1724) şi ale lui Atanasie Todoran de la Bichigiu, martirizat prin frângere pe roată la 12 noiembrie 1763. A fost aprobată şi înfiinţarea altor 14 mănăstiri din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite