Şeful IPJ Vâlcea a ajuns primul la urna de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La primele ore ale dimineţii doar pensionarii s-au grăbit spre secţiile de votare

Comisarul-şef Florian Marin, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, a fost primul cetăţean care a mers la votare în această dimineaţă. „La ora 7.00 eram în secţia de votare de la Colegiul Naţional Energetic, acolo unde sunt arondat să votez. S-au uitat la mine ca la maşini străine, dar eu mi-am făcut datoria de cetăţean. M-am grăbit pentru că trebuia să vin la serviciu“, a spus mai-marele poliţiştilor vâlceni. Întrebat dacă a votat împreună cu soţia, comisarul-şef a spus: „Nu ştii cât le trebuie femeilor ca să se aranjeze? Pe puţin două ore“.
Din cele 12 persoane aflate în arestul IPJ Vâlcea, doar şapte şi-au manifestat dorinţa de a li se aduce urna de vot în celulă. Până la ora 10.00 în judeţ era linişte, iar cozi la secţiile de votare erau „doar dacă a trecut vreun câine sau vreo pisică prin faţa secţiilor“, după cum spunea amuzat căpitanul Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, aflat azi-dimineaţă la datorie.

Cu ochii pe „turiştii electorali“


Trei echipaje de poliţie patrulează tot judeţul pentru a observa dacă există „turişti electorali“ care se deplasează dintr-o localitate într-alta ca să-şi voteze candidatul. Cei mai conştiincioşi votanţi au fost şi la acest tur al alegerilor pensionarii. Vârstnicii şi-au demonstrat spiritul civic încă de la dechiderea urnelor. La secţiile de votare amenajate la Şcoala nr.4, în prima jumătate de oră îşi exprimaseră opţiunea electorală doar 30 de râmniceni, din care 28 erau pensionari. Mihalcea Constantin (65 de ani) a venit la vot chiar dacă spune că nu crede prea mult în beneficiile Parlamentului European. „E din ce în ce mai rău. Îi votăm acum şi o să îi facem oameni, la ce salariu o să primească în Parlamentul European“, spune vârstnicul.
Vergiu Tulugea votează de 40 de ani şi afirmă că vine la urne din spirit civic. „Am votat şi pe timpul comuniştilor şi acum. Sper să se apuce de treabă şi să îşi respecte promisiunile“. Tot pensionarii se gândesc şi la viitor atunci când vin la vot. „Sper să avem un viitor mai bun, am votat, să vedem ce se întâmplă, că de minciuni ne-am săturat“, spune Mariana Frasin (67 de ani). Mihaela Cerbu (34 de ani) spune că nu merge la vot. „Prefer să merg la biserică azi decât să votez. Nu consider că sunt buni pentru Parlamentul European cei care ne cer astăzi votul“, spune tânăra.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite