Marius Oprea: "Elena Udrea a vrut să desfiinţeze IICCR"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Oprea: "Elena Udrea a vrut să desfiinţeze IICCR"
Marius Oprea: "Elena Udrea a vrut să desfiinţeze IICCR"

Preşedintele Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului din România (IICCR), istoricul Marius Oprea, a declarat miercuri că ministrul Turismului, Elena Udrea a vrut să desfiinţeze IICCR la începutul mandatului Guvernului Boc.

A vrut să desfiinţeze Institutul domna Udrea, slavă Domnului că nu a ajuns şefa cancelariei. Până la urmă a supravieţuit, se pare, că datorită preşedintelui Băsescu, dar nu pentru că m-ar iubi, ci pur şi simplu din considerente politice, pentru că nu poţi să desfinţezi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului când tu ai condamnat comunismul şi ar fi fost o situaţie delicată”, a zis istoricul.

Oprea a spus că IICCR nu are bani pentru proiecte. “Nu pot să spun că sunt dificultăţi majore, bani de salarii încă avem. Din păcate însă, toate aceste acţiuni de dezgropare a morţilor pe care le facem în ultima vreme sunt sponsorizate pe diferite căi./.../Ar trebui să mergem pe Muntele Mare, dar acolo e o situaţie dificilă, acolo sunt 4 bărbaţi şi o femeie într-o groapă comună. I-am găsit, dar nu am putu săpa pentru că nu poţi să sapi în noroi, arheologia are rigorile ei, iar noi nu vrem să ne batem joc, nici de morţi nici de ceea ce facem”, a declarat Oprea, la Cluj, pentru NewsIn

Potrivit istoricului, la institut lucrează 30 de persoane, iar salariul este în medie de 300-800 de euro pe lună, însă el tot tipul aleargă după bani pentru diferite proiecte, expoziţia „Numitor comun – Moartea”, vernisată miercuri la Cluj-Napoca, fiind posibilă datorită unei donaţii de 6.000 de euro de la Fundaţia „Konrad Adenauer”.

Eu tot timpul alerg după bani, acum câteva zile am fost la ambasadorul Franţei să mă milogesc să îmi dea şi mie nişte bani pe proiecte. Expoziţia asta cu ce credeţi că s-a făcut? Cum o mut la Bucureşti? Cu ce bani?”, a afirmat Oprea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite