IGPR: 25% dintre accidentele rutiere sunt cauzate de viteza excesivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română informează că numărul accidentelor de circulaţie a scăzut cu aproape nouă la sută, faţă de anul trecut, iar cel al persoanelor decedate în urma acestor evenimente s-a redus cu peste 20 la sută.

Potrivit datelor Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), numărul accidentelor de circulaţie a scăzut cu 8,8% , iar cel al persoanelor decedate a scăzut cu 20,5%, în timp ce numărul persoanelor rănite grav a scăzut cu 9,2%.

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere produse în perioada scursă de la începutul anului au fost: viteza, fie neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, fie peste limita legală (25,3% din totalul accidentelor), urmată de traversările neregulamentare ale pietonilor (18,0%) şi neacordarea priorităţii pietonilor angajaţi regulamentar în traversare (12,3%).

Poliţiştii atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie. Astfel, numai în ultimele două zile aproape 70 de şoferi au depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

În ziua de 9 aprilie, când au fost depistate 42 de infracţiuni, nu a fost înregistrat niciun accident rutier mortal.

IGPR mai atrage atenţia că pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Sub această limită fapta constituie contravenţie, iar sancţiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă (aproximativ 600 de lei).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite