Huşi: Zeci de elevi se întrec la educaţie rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 170 de elevi de gimnaziu din toată ţara fac educaţie rutieră în oraşul vasluian Huşi. Copiii, din 42 de judeţe, participă la faza naţională a concursului "Educaţie

Aproape 170 de elevi de gimnaziu din toată ţara fac educaţie rutieră în oraşul vasluian Huşi. Copiii, din 42 de judeţe, participă la faza naţională a concursului "Educaţie Rutieră-Educaţie pentru Viaţă", coordonat de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Ieri a avut loc deschiderea oficială a concursului în Piaţa Tricolorului din Huşi, în prezenţa oficialilor vasluieni. Chiar dacă a plouat, elevii, îmbrăcaţi cu tricouri pe care erau scrise mesaje împotriva accidentelor rutiere, nu s-au speriat de vreme.

Discursuri scurte

"Eu vreau ca niciun copil să nu mai moară în accidente rutiere. E tragic dacă victima unui accident e un copil nevinovat", ne-a spus Cristina Căbuţ,de 14 ani, din Mureş. În schimb, ploaia a scurtat discursurile oficialilor. "Vă urez succes în concurs şi bine aţi venit la Huşi", a declarat Sergiu Marian, subprefectul de Vaslui.

Timp de trei zile, elevii îsi vor arăta îndemânarea la proba cu bicicleta în poligon şi priceperea în respectarea regulilor rutiere. Pe 19 iulie, vor fi stabilite echipele câştigătoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite