Nopţi cu Dracula la Castelul Huniazilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nopţi cu Dracula la Castelul Huniazilor
Nopţi cu Dracula la Castelul Huniazilor

Festivalul „Zilele Castelului” a început ieri la Hunedoara şi se va desfăşura pe parcursul a zece zile, până la 26 iulie. Programul evenimentului cuprinde reprezentaţii teatrale, dansuri medievale, spectacole cu „decapitări” ai trădătorilor de ţară şi de ordin, dar şi cu procese ale vrăjitoarelor, susţinute de Ordinul Cavalerilor-Lup din Târgu-Mureş.

De asemenea, în program mai sunt incluse recitaluri rock de lăută, tulnice şi cimpoaie, animaţie cu foc şi pe catalige, muzică şi dansuri irlandeze, parade medievale şi turniruri cu cascadori. Astăzi, trupa „Celelalte cuvinte” va susţine un concert rock, cu începere de la ora 21.30.

Seri de groază

20 de cavaleri ai ordinelor din Târgu-Mureş, Mediaş şi Hunedoara vor reconstitui, în această seară, cu începere de la ora 19.00, asediul cetăţii Corvinilor. „Ne pregătim de mai bine de trei săptămâni, iar la acest eveniment vom scoate toate armele din dotare”, a declarat Marius Badiu, reprezentantul Ordinului Cavalerilor de Hunedoara. El a adăugat că, iniţial, în program figurau ca invitaţi doar cavalerii din Târgu-Mureş, dar ulterior au confirmat participarea şi cei din Mediaş.

În premieră la Festivalul „Zilele Castelului“, se vor organiza „Dracula Nights“. Astfel, în fiecare seară, vizitatorii vor putea urmări filme de groază, cu vampiri. Peliculele vor fi proiectate, în fiecare seară, cu începere de la ora 22.00 sau de la 22.30. Doar astăzi, filmul „Dracula” va putea fi urmărit însă de la ora 22.45. Organizatorii au pregătit pentru spectatori 300 de locuri în incinta curţii interioare a Castelului Huniazilor.

Ideea acestora de a exploata imaginea contelui Dracula se bazează pe unele documente istorice care ar atesta că Vlad Ţepeş ar fi fost luat de Iancu de Hunedoara la curtea sa, după ce acesta l-ar fi ucis pe tatăl lui Ţepeş.

O altă variantă ar fi că  Ioan de Hunedoara a fost vizitat de Ţepeş în 1452, înainte ca acesta să urce pe tron. După ce a fost arestat la Vama Bran, el a fost adus la Castelul Huniazilor, unde a rămas ostatic mai bine de un an.

Organizatorii se aşeaptă la un număr record de turişti. „Am primit o mulţime de telefoane de la persoane care ne solicitau tot felul de informaţii. Estimăm că la festivalul din acest an vor veni cel puţin 8.000 de turişti şi vizitatori. Numai la serile cu proiecţii de filme horror aşteptăm cel puţin 3.000 de spectatori“, a precizat Mircea Goian, unul dintre organizatorii evenimentului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite