Hunedorenii aşteaptă daruri la masa de Ajun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile se adună în această seară în jurul bradului împodobit cu turtă dulce, după ce gospodinele au pregătit multe bunătăţi

Ajunul Crăciunului adună întotdeauna familiile, prietenii şi singurătăţile.

Pe lângă bradul atent împodobit şi cadourile de sub el, masa şi pregătirea ei sunt bucurii pentru cei din casă şi pentru invitaţi. Bunicile şi mămicile s-au străduit din plin să facă cele mai bune fripturi şi prăjituri. Reţetele din Banat sunt însă diferite pentru fiecare zonă în parte, astfel că friptura arădenilor e musai stropită cu vin, iar timişorenii au adus, pe lângă cumpărăturile din Ungaria şi ceva tradiţional în bucătărie. Cărăşenii, adică bănăţenii de la munte, nu au uitat de răchia fiartă şi pregătită cu boabe de piper, în timp ce nemţii sau slovacii de prin părţile din vestul Banatului au reţete speciale pentru aperitive şi desert. Hunedorenii nu sunt nici ei mai prejos şi, acolo unde bunicile ţin la tradiţie, nu lipsesc „aluaturile”. Majoritatea bucătarilor cu care reporterii Adevarului de Seară au vorbit au spus răspicat. „Nu există masă de Crăciun fără bucate tradiţionale”. Foarte importante sunt şi decoraţiunile, astfel că magazinele, dar şi artiştii au pregătit decoraţiuni speciale, lumânări şi coşuri cu fructe pe lângă deja clasicele „Crăciuniţe” de sezon.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite