Hunedoara - în linia întâi a războiului permiselor de pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

atacat în instanţă un ordin al Ministerului Agriculturii, care dădea dreptul şi altor asociaţii de profil să elibereze aceste permise.La Hunedoara chiar a izbucnit un conflict pe această

atacat în instanţă un ordin al Ministerului Agriculturii, care dădea dreptul şi altor asociaţii de profil să elibereze aceste permise.
La Hunedoara chiar a izbucnit un conflict pe această temă, după ce o organizaţie independentă a anunţat că eliberează permise de pescuit. Preşedintele Iosif Benko susţine că membrii asociaţiei au dreptul să pescuiască pe râuri, bălţi şi lacuri, iar taxele de permis sunt mai mici decât ale Asociaţiei Judeţeane a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Hunedoara. Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Agricultură (ANPA), Gheorghe ştefan, ne-a declarat că AGVPS nu vrea să renunţe la monopolul pe care îl deţine pentru eliberarea acestor permise şi, ca urmare, a atacat în instanţă un ordin emis în 28 octombrie 2005 de ministrul agriculturii, prin care şi alte asociaţii puteau elibera permise. "În luna martie va fi un nou termen în acest proces, dar până atunci această prevedere este suspendată din ordinul care se aliniază legislaţiei europene. Eu am fost iniţiatorul acestei propuneri, pentru că, dacă dăm voie şi altor asociaţii mai mici să funcţioneze, vom reuşi să identificăm toţi pescarii din ţară. AGVPS ia cotizaţii membrilor, dar bagă banii în gloanţe şi cartuşe", ne-a mai declarat Gheorghe ştefan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite