Hunedoara: Şcoli închise din lipsă de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru şcoli din Lupeni au fost închise după ce au rămas fără apă, care a fost sistată din cauza neachitării facturilor. Datoriile datează de patru ani şi s-au adunat 400.000 de lei.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara i-au informat pe directori că elevii nu-şi pot desfăşura orele în aceste condiţii şi ieri au închis şcolile. „La Lupeni, administraţia nu vrea să plătească. Nu trebuia plătit la zi, dar sunt facturi din 2006 şi 2007. În toată România administraţiile locale plătesc utilităţile la şcoli numai la Lupeni nu", a declarat Costel Avram, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Responsabilii Primăriei Lupeni susţin că nu ei ar trebui să plătească utilităţile, ci Inspectoratul Şcolar care a comasat şcolile.

„Ca să fie plătite nişte facturi, acestea trebuie să existe la primărie. Noi nu avem contracte încheiate cu ApaServ. Când s-au comasat şcolile, la 26 februarie, am înştiinţat Inspectoratul Şcolar că nu ne mai implicăm în finanţarea lor", a declarat Gabriel Lungu, city-managerul oraşului Lupeni. Oficiali de la Inspectoratul Şcolar spun că ei nu pot plăti, întrucât nu sunt centru de execuţie bugetară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite