Magistrat trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Valentin Popescu, arestat la sfârşitul lunii martie de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Alba Iulia, a fost trimis ieri în judecată.

Popescu, vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, se află în arest, iar procurorii îl învinuiesc de luare de mită, trafic de influenţă, în formă continuată, cumpărare de influenţă, fals în formă continuată sau abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, între 16 februarie 2007 şi 14 iulie 2007, Valentin Popescu a cumpărat un apartament scos la licitaţie publică ca urmare a unei executări silite, printr-un interpus. Imobilul era însă în litigiu chiar la instanţa din Petroşani, iar Popescu urma să dea soluţia. Pentru a fi sigur că va obţine apartamentul, judecătorul a intervenit în luna februarie 2010 pentru fiul interpusului prin care primea apartamentul scos la licitaţie, după ce fusese prins de poliţişti în timp ce conducea beat.

Astfel, judecătorul a sunat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Deva şi le-a cerut medicilor de acolo să falsifice rezultatul probelor toxicologice, astfel ca tânărul să scape de dosar penal. În probatoriul procurorilor anticorupţie se mai arată şi că magistratul a primit mită de la alte două persoane pentru a le da soluţii favorabile în anumite dosare pe care le judeca.

Magistratul a fost suspendat din funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani de către Consiliul Superior al Magistraturii şi dacă va fi condamnat de judecători, îşi va pierde postul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite