Procesul de la Petrila, o nouă amânare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii din Petroşani au decis ieri o nouă amânare în procesul în care sunt judecaţi trei foşti şefi ai Exploatării Miniere Petrila pentru cele două explozii de metan care au ucis 13 mineri şi salvatori şi au rănit alţi 15.

Apărătorul fostului director Aurelian Necula, inculpat în dosarul privind cele două explozii de metan de la 15 noiembrie 2008 a cerut strămutarea procesului.

Motivele invocate de către avocatul fostului director al minei, indicat de către procurori ca responsabil pentru moartea a 11 mineri, n-au fost dezvăluite, iar cererea de strămutare a procesului se va judeca la 25 ianuarie 2010 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Acesta a fost şi motivul pentru care judecătorul de la Judecătoria Petroşani a decis că nu poate continua procesul decât după ce ICCJ va delibera cu privire la cererea de strămutare.

Rudele victimelor tragediei miniere şi ortacii care au supravieţuit sunt nemulţumiţi. „Nu vor decât să tragă de timp. Acum cu strămutarea procesului s-a mai amânat o lună. Se vor pierde probe, declaraţii ale martorilor.

Este şi greu să-i ceri cuiva să-şi amintească exact ce a declarat în urmă cu un an când toţi vor să uite această tragedie. Nu este normal ce se întâmplă în ţara asta", a spus Lucia Alexa, fratele salvatorului minier Marcel Alexa, decedat în explozii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite