Anchetă în cazul pacientului lăsat cu un cuţit în spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul lui Viorel Negrilă, hunedoreanul care trăieşte de aproape şapte ani cu un cuţit în corp, a ajuns „pe masa“ procurorilor. Aceştia au demarat o anchetă în urma sesizării făcute de Dan Mărculescu, şeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara.

„Am făcut un demers legal. Consider că medicul care l-a consultat pe Negrilă nu şi-a făcut treaba. Nu mă interesează persoana lui, ci doar faptul că avem elemente constitutive pentru un caz de malpraxis", a spus Mărculescu. În opinia acestuia, nu este normal ca un pacient care vine la un medic cu o lamă de cuţit în corp să plece cu ea acasă.

Între timp, Colegiul Medicilor din Hunedoara a format o comisie de anchetă care va analiza acest caz.

Preşedintele Colegiului, medicul Mircea Artean, spune că s-a autosesizat după ce a citit articolele din presă. „Am cerut conducerii Spitalului Judeţean Deva toate documentele medicale emise. Trebuie să analizăm cu atenţie care au fost investigaţiile medicale cerute de medic şi apoi vom putea trage o concluzie. Nu ştim încă despre ce medic este vorba, dar dacă acesta a dat dovadă de incompetenţă îşi poate pierde dreptul de a profesa", a spus Artean.

Bărbatul va fi operat la 10 februarie

Între timp, Viorel Negrilă aşteaptă să fie operat pe 10 februarie, la Spitalul Oncologic din Cluj. „Vreau ca operaţia să fie filmată. Să vadă toţi medicii că am avut acea lamă de cuţit în mine timp de şapte ani", a declarat Negrilă. Agresorul său, cel care i-a înfipt cuţitul în spate, a murit la doi ani după atac.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite