Craiova:Anişoara Hriplenciu realizează goblenuri unicat de 25 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Anişoara Hriplenciu  realizează goblenuri unicat de 25 de ani
Craiova:Anişoara Hriplenciu realizează goblenuri unicat de 25 de ani

Vorbeşte de tablourile făcute de mâna ei cu multă dragoste. Au trecut 25 de ani de când a pus pentru prima dată mâna pe un ac pentru a coase un goblen. Îşi aduce şi acum aminte cu zâmbetul pe buze cât de emoţionată a fost.

Acum că anii au trecut, poate spune cu mâna pe inimă că aceasta este pasiunea ei. „Sunt zile în care stau în atelier după miezul nopţii. Mă simt relaxată, uit de tot atunci când mă apuc de un model. Sincer, nu îmi mai aduc aminte câte lucrări am făcut în 25 de ani. Pentru mine contează un singur lucru: oamenii care cumpără de la mine să plece mulţumiţi şi mai ales să nu regrete niciodată de alegerea pe care au făcut-o“, a povestit femeia care de 25 de ani coase goblenuri.

O jumătate de an, realizarea unui tablou


Olteanca mai spune că la un singur tablou foloseşte nici mai mult nici mai puţin de 90 de culori de aţe. Este munca grea pe care numai cei care pun suflet şi au îndemânare o pot duce la bun sfârşit.
Din mâna Anişoarei ies adevărate opere de artă. Între o pictură realizată de mari artişti şi goblenurile ei nu este mare diferenţă. Pot jura că sunt pictate, dar imediat cum le atingi îţi dai seama că sunt lucrate cu ac şi aţă. „Eu lucrez şi piese unicat, dacă îmi cer clienţii. Am avut şi cazuri în care oamenii mi-au cerut să le fac ceva mai special. Au venit cu poza iubitei, mamei şi eu m-am ocupat de restul“, a spus Anişoara Hriplenciu.

Coaserea goblenului poate fi începută de oriunde

Anişoara Hriplenciu spune că pictura cu acul s-a bucurat tot timpul de succes. Pentru a da un aspect plăcut unui tablou nu se recomandă coaserea cu mai multe culori deodată. „Cel mai important este să nu se înceapă şi să nu se termine coaserea goblenului cu noduri. Noi lucrăm după tipare care sunt desenate pe hârtie şi urmărim atent totul. O clipă de neatenţie poate ruina totul, iar munca de câteva luni se poate duce pe apa sâmbetei“, a declarat Anişoara Hriplenciu.
Femeia a mai precizat că preţul tablourilor a scăzut destul de mult din cauza crizei economice. Dacă anul trecut preţul unui goblen ajungea la 1.500 de lei, acum poate fi cumpărat şi la 700 sau 800 de lei. „Dacă punem cap la cap, nu scoatem mare lucru din vânzarea tablourilor. Pânza este cea mai scumpă, este adusă de peste graniţă. În fiecare lună trebuie să fac comandă. Vă daţi seama câte este de greu, dar arta cere sacrificii“, a încheiat Anişoara Hriplenciu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite