"Hoţul secolului" mai are o ultimă dorinţă înainte de a muri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Hoţul secolului" mai are o ultimă dorinţă înainte de a muri
"Hoţul secolului" mai are o ultimă dorinţă înainte de a muri

Britanicul Ronnie Biggs, cunoscut drept "Hoţul secolului", după jaful trenului de Glasgow din 1963, îşi doreşte, înainte de a muri, să mai vadă un meci al clubului său favorit, Arsenal Londra, scrie ziarul londonez Wvening Standard.

Grav bolnav, Biggs a fost eliberat din închisoare în luna iulie, din motive umanitare, iar acum a luat în greutate şi se simte mai bine.

Săptămâna trecută, faimosul hoţ, în vârstă de 80 de ani, s-a putut deplasa de la locuinţa din Barnet, din nordul Londrei, până la casa fiului său Michael, pentru a vedea la televizor partida dintre Arsenal şi Tottenham, cluburile rivale din nordul capitalei britanice. Biggs se simte, acum, în stare să se deplaseze până la stadionul Emirates, pentru a vedea Arsenal, probabil la meciul cu Chelsea, de pe 29 noiembrie.

După Jaful secolului, atacul trenului poştal care trebuia să ajungă în Scoţia, la Glasgow, Biggs a fugit în Brazilia, dar s-a întors de bună voie în Marea Britanie în 2001, pentru a se prezenta în justiţie, unde a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru participarea, alături de alte 15 persoane, la furtul din 8 august 1963.

Banda a ridicat 2,6 milioane de lire sterline, atunci cea mai mare sumă furată într-un singur atac. Poliţia i-a arestat pe hoţi în ianuarie 1964, Biggs fiind încarcerat la închisoarea de la Wandsworth, din Londra, de unde a evadat după 15 luni. După o operaţie estetică la Paris, a obţinut un paşaport fals, cu care a plecat în Australia. După un periplu prin mai multe ţări, s-a stabilit în Brazilia, unde a avut un fiu, cu balerina braziliană Raimunda de Castro, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite