Hoţii de icoane au ajuns după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru hoţi de icoane şi obiecte de cult au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile de magistraţii Judecătoriei Sectorului 5, la cererea procurorilor din Parchetul General.

Percheziţii în Bucureşti şi Constanţa. Poliţiştii caută mai mulţi hoţi de icoane

Marian Pârloiu (zece infracţiuni de furt calificat), Petrică Erimia (nouă infracţiuni de furt calificat), Anca- Simona Comboianu (sapte infracţiuni de furt calificat) şi Adrian-Gabriel Negoi (şase infracţiuni de furt calificat) au primit astăzi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cazul altor două persoane, Mircea Cazan şi Lucian-Cosnatntin Reveica, cercetate pentru tăinure, procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile.

Nouă biserici sparte

Potrivit anchetatorilor, în perioada aprilie-august 2011, cele şase perosane s-au asociat în vederea comiterii unor furturi din biserici, activităţi infracţionale pe care le-au şi efectuat. Astfel, au pătruns prin efracţie în interiorul a 9 biserici, de unde au sustras obiecte de cult, printre care şi icoane, unele susceptibile a aparţine patrimoniului cultural naţional, precum şi mari sume de bani.

Două icoane găsite la domiciliile hoţilor

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de ieri, au fost ridicate o serie de obiecte utilizate de inculpaţi în săvârşirea infracţiunilor, precum şi o parte din bunurile sustrase (inclusiv două icoane).



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite