Hoţii care se dădeau poliţişti, la Mogoşoaia, au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte dintre hoţii prinşi săptămâna trecută, de poliţişti, în urma descinderilor în oraşele ilfovene Mogoşoaia şi Otopeni, au fost arestaţi preventiv.

Dumitru Radu, Valentin Iulian Dinu, Florin Anton, Marian Dumitru Anghel, Costel Vasile şi Cătălin Popescu sunt acuzaţi de furt calificat şi tâlhărie, iar Florica Brezeanu de tăinuire şi favorizarea infractorului.


Potrivit probatoriului administrat în cauză, până în acest moment, furturile au fost comise în localităţile Mogoşoaia şi Otopeni, din judeţul Ilfov, inculpaţii sustrăgând bunuri din autoturisme, cât şi din locuinţe aflate în construcţie, unde pătrundeau la lăsarea întunericului, prin efracţie şi prin escaladare.

Inculpaţii comiteau faptele în grupuri de două până la şapte persoane, o parte dintre aceştia sigurând paza, iar ceilalţi pătrunzând în interiorul locuinţelor şi al maşinilor, furând orice găseau, de la telefoane mobile, bani, aparate GPS şi unelte, până la obiecte de îmbrăcăminte.

Săptămâna trecută, poliţiştii au descins în 21 de locuinţe şi au săltat 20 de persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 46 de ani.

Pentru furturile din locuinţe, făptaşii alegeau ca zile de „lucru”, cele de la sfârşitul săptămânii, atunci când materialele şi uneltele erau lăsate în curtea imobilului ori proprietari erau plecaţi.

În urma cercetărilor s-a stabilit că cei şapte inculpaţi s-au folosit fără drept de calitatea de poliţist pentru a-i determina pe paznicii unei dintre locuinţe să le permită accesul în interior, după care i-au lovit cu o rangă metalică şi i-au imobilizat, furând bunuri, în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

Au fost cazuri când şi hoţii s-au ales bătuţi. Anchetatorii vorbesc despre un caz în care, în momentul în care au hoţii intrat într-o locuinţă aflată în construcţie, aceştia au fost prinşi şi bătuţi „măr” de un paznic.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite