Hoţii despre Nica: „O rupe-n vrăjeală şi se dă-n bliţuri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii despre Nica:  „O rupe-n vrăjeală  şi se dă-n bliţuri“
Hoţii despre Nica: „O rupe-n vrăjeală şi se dă-n bliţuri“

Ministrul de Interne, Dan Nica, a ajuns bătaia de joc a spărgătorilor de bancomate. Serviciul Român de Informaţii a interceptat discuţiile a doi dintre cei cinci spărgători de bancomate prinşi în martie 2009 în timp ce tăiau cu flexul un ATM din localitatea băcăuană Balcani-Frumoasa.

Citiţi şi:

Decapitări la şefia Poliţiei ialomiţene
Poliţiştii nu sunt de acord cu soluţiile ministrului Nica
Maior: SRI transmite informaţii doar legal


Într-una dintre convorbiri, spărgătorii îşi bat joc de războiul cu hoţii declanşat de ministrul de Interne. Aceştia folosesc expresii ca „gargară”, „bătut mingea la fileu“, „ministru în bliţuri“, „o rupea în vrăjeală“ şi „trăncăneli“ pentru a descrie un discurs televizat al ministrului de Interne, se arată în interceptările realizate de SRI.

Lucian Şerban (27 de ani), infractorul care s-a luat de ministrul de Interne, are mai multe condamnări pentru furturi în Braşov. În martie, el a fost împuşcat în mână în timp ce încerca să spargă bancomatul.

Partenerul său de dialog este Ilie Robin Mugurel (28 de ani), care a bătut un poliţist anul trecut, în Braşov. Ilie a fost arestat preventiv pentru bătaia poliţistului între noiembrie 2008 şi ianuarie 2009. La 19 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Braşov l-au eliberat pe motiv că nu reprezintă pericol social, deşi avea cinci condamnări pentru furt în timp ce era minor. După două zile, Ilie Robin a participat la furtul a 83.000 de lei dintr-un bancomat CEC Bank, din Primăria Miercurea Nirajului, judeţul Mureş.

Identificaţi după Hi5

Cei doi fac parte dintr-o reţea de spărgători coordonată de un taximetrist din Braşov, Ciprian Anoca, de 29 de ani, despre care poliţiştii spun că a adunat un milion de lei din spargeri. El şi alţi patru spărgători sunt din martie în arestul Poliţiei Timiş, iar patru persoane sunt cercetate în libertate, toţi fiind acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, tâlhărie şi spălare de bani.

În perioada 2007-2009, ei au golit de bani şapte bancomate din Timiş, Buzău, Maramureş, Teleorman şi Mureş, dar procurorii îi bănuiesc şi de alte 20 de spargeri. Hoţii ţineau legătura în timpul spargerilor prin conferinţă telefonică, iar toate convorbirile lor au fost interceptate de SRI. O parte dintre ei au fost identificaţi într-o primă fază de către poliţişti după profilurile postate chiar de ei pe reţeaua socială Hi5.

Infractorii spun că Internele „nu au destui fazani în stradă“

Discuţie între spărgătorii de bancomate interceptată de SRI

Şerban Lucian: „A vorbit ăla mă, ministrul Internelor. Zicea că tre’ să-şi facă treaba, gargară din asta, pentru că e supărat poporu’... şi a dat de gard cu vorbele... bătea mingile la fileu... a băgat-o pe aia cu gradu’ ridicat al infracţionalităţii... şi a dat exemplu pe toată lumea“.
Ilie Robin: „(Râde) Ce-a mai zis mă?“
Ş. L.: „S-a dat ministru’ în bliţuri. A dat pe toată lumea la exemplu, că nu se mai poate cu hoţii... cu infractorii şi... p..a mea, o tot dădea cu trăncăneli. Cu corupţie, cu hoţi prinşi la metru pătrat, o rupea în vrăjeală. Vrea să bage spaima-n ţară.“
I.R.: „Aşa mult a zis?“
Ş.L.: „A zis mult, că mă şi plictiseam. Şi a dat exemple pe ăia cu armele de la Ciorogârla şi jafu’ lu’ Gorbunov ăla. Vrea ăla, ministru’, să aglomereze strada. Da’ îţi spun eu că nu are destui fazani. Ce să-ţi povestesc. Nu avem intitimate când mergem la fotbal (n.r. fotbal era termenul folosit pentru acţiunea de golire a bancomatelor).“  
I.R.: „E rău asta la televizor...“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite