Hoţii au fugit cu 240.000 lei după ce au jefuit o maşină de transport valori (UPDATE+GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii au fugit cu 240.000 lei după ce au jefuit o maşină de transport valori (UPDATE+GALERIE FOTO)
Hoţii au fugit cu 240.000 lei după ce au jefuit o maşină de transport valori (UPDATE+GALERIE FOTO)

O maşină de transport valori a unei bănci a fost atacată în această dimineaţă, la ora 7.20, în Pasul Gutâi, pe DN 18. Hoţii au furat 240.000 de lei şi pistoalele celor doi angajaţi aflaţi în maşină.CLICK PENTRU O GALERIE FOTO DE LA FAŢA LOCULUI

UPDATE 4

Într-un comunicat, Poşta Română arată că a luat măsuri pentru a achita pensiile beneficiarilor din zona Sighetul Marmaţiei-Vişeu conform graficului stabilit cu Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale. Eventualele sincope în activitatea de distribuire vor fi remediate în cel mai scurt timp, achitarea pensiilor fiind întârziată cu cel mult o zi lucrătoare. „Compania încearcă să înlăture efectele negative pe care le-ar putea avea asupra activităţii poştale incidentul din judeţul Maramureş, în care a fost implicată o maşină a firmei de transport valori G4S", se mai arată în comunicat. 

Sumele transportate de către maşina G4S pentru Poşta Română erau asigurate, fiind destinate aprovizionării cu bani a peste 40 de subunităţi poştale din judeţul Maramureş.

UPDATE 3

 Un elicopter al poliţiei a survolat în jurul orei 16.00  în zona din jurul Pasului Gutâi. De asemenea, au fost posatate filtre pe toate drumurile din zonă. Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Ioan Isac a precizat că exclude posibilitatea ca aceştia să fi părăsit România.În legătură cu naţionalitatea jefuitorilor, Isac a precizat: „Cel care a discutat cu persoanele din autospecială vorbea bine româneşte, dar cu accent". Conform unui comunicat al poliţiei, suma trasnportată, cei 280.000 de lei, era destinată punctelor poştale din Maramureş.

UPDATE 2

Conform ultimelor declaraţii ale şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţiei Maramureş, Ioan Isac, suma furată este de aproximativ 240.000 lei. Iniţial se vorbea de 100.000 lei.

UPDATE 1:

Cei şase indivizi mascaţi purtau uniforme kaki şi veste reflectorizante asemănătoare cu cele pe care pe poartă forţele speciale de poliţie. Acesta a fost motivul pentru care maşina care transporta circa un miliarde de lei noi, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General de Poliţie, Raluca Seucan, a oprit la semnalul mascaţilor.
Prefectul de Maramureş, Sandu Pocol a susţinut că atacatorii ar putea fi din Ucraina. „Se presupune că atacatorii sunt din Ucraina întrucât unul dintre ei nu vorbea bine română, dar pot fi la fel de bine şi din România. Deocamdată sunt singurele informaţii pe care le avem”, a declarat prefectul.
La această oră  un elicopter este aşteptat în pasul Gutâi pentru survolarea zonei. Totodată au fost mobilizate efectivele Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş, jandarmi, poliţiştii de frontieră şi alte echipe cu care colaborează poliţia.

Spusele prefectului au fost confirmate şi de poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie Maramureş, care îi audiază în aceste momente pe cei trei angajaţi ai firmei de transport. Unul dintre angajaţi susţine că unul dintre atacatori vorbea foarte prost limba română şi avea accent ucrainean.

UPDATE:

Maşina de valori jefuită în această dimineaţă nu avea antemergător, deşi protocolul acestui tip de transport cerea acest lucru. Potrivit acestui protocol, orice maşină ce transportă valori trebuie să aibă antemergător şi trebui să fie stabilite trei trasee.

Maşina aparţine firmei de pază Grup 4 Falck, iar reprezentanţii acesteia au declarat că în acest moment s-a demarat o anchetă internă.

Incidentul a fost anunţat la 112 în jurul orei 7.40 de către un angajat al firmei căreia îi aparţine maşina de transport valori. Atacul a avut loc la 25 km de Baia Mare pe un drum accidentat, unde maşinile merg cu o viteză redusă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IGPR, Raluca Seucan, din maşina de transport au fost sustrase mai multe valori, după ce persoanele care însoţeau transportul au fost închise în maşină, dar şi pistoalele din dotarea celor trei angajaţi ai firmei de pază.

Seucan a precizat că primele informaţii arată că au fost mai mulţi atacatori şi că din declaraţiile celor aflaţi în maşină reiese că suma furată este de aproximativ 100.000 de lei. Cu această sumă urmau să fie alimentate mai multe bancomate din zonă.

Purtătorul de cuvânt al IGPR a precizat că atacatorii au luat armele persoanelor aflate în maşină, dar că nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

Conform sursei citate, la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de Poliţie. Atât şoferul, cât şi celelalte două persoane refuză să coboare din maşină pentru a da declaraţii.

Prefectul de Maramureş crede că atacatorii erau din Ucraina.

La un moment dat, maşina a fost depăşită de un autoturism, din care o persoană ar fi semnalizat cu un baston reflectorizant să oprească, iar apoi i-ar fi ameninţat cu armele pe angajaţii aflaţi în maşina de transport valori.

Seucan a spus că atacatorii au simulat un control în trafic, iar când şoferul a coborât din maşină, unul dintre atacatori a urcat la volan şi a mers pe un drum lăturalnic, unde angajaţii din maşina de valori au fost dezarmaţi. Atacatorii le-au luat acestora armele, dar şi toţi banii aflaţi în maşina de transport valori. Ulterior, atacatorii i-au încuiat pe cei trei în maşină, unde sunt blocaţi şi la ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii aflaţi la faţa locului nereuşind încă să descuie autovehiculul.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Maramureş, Voichiţa Zehan, a spus că la peste două ore de la incident cei trei angajaţi ai firmei căreia îi aparţine maşina de transport valori sunt blocaţi în autovehicul, care este abandonat în zona satului Mara şi se lucrează la scoaterea lor din maşină.

Pentru prinderea atacatorilor au fost alertaţi şi poliţiştii din judeţene învecinate.

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Maramureş a anunţat, marţi, Grănicierii din regiunea Ivano-Frankovsk (Ucraina) de jaful armat care a avut loc în Maramureş .

Purtătorul de cuvânt al IJPF Maramureş, Iulia Stan, a declarat pentru AGERPRES că imediat după producerea jafului armat asupra unei maşini de transport valori pe DN 18, în Pasul Gutâi, au fost luate măsuri speciale la graniţa cu Ucraina, iar autorităţile de graniţă din această ţară au fost anunţate de evenimentul produs pe teritoriul judeţului Maramureş.

De asemenea, au fost mărite efectivele de lucru în punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, cât şi paza la frontiera verde.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO A spart o casă de amanet şi a vândut bijuteriile furate într-o oră

UPDATE 2:

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite