Bucureşti: Hoţii s-au inspirat din ştirile despre jafuri pentru a pune la cale tâlhăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: Hoţii s-au inspirat din ştirile despre jafuri pentru a pune la cale tâlhăria
Bucureşti: Hoţii s-au inspirat din ştirile despre jafuri pentru a pune la cale tâlhăria

Un magazin de bijuterii a fost jefuit azi la ora 11.30 de doi tineri cu cagule pe faţă. Hoţii au lovit-o pe vânzătoare în cap după care au fugit cu două pungi şi o casetă de bijuterii. Poliţiştii i-au prins după o urmărire ca-n filme, pe unul într-o scară de bloc şi pe celălalt într-un autobuz

Ionuţ Sârmă în vârstă de 22 de ani şi Bogdan Dragotă în vârstă de 23 de ani, amândoi din comuna Pomârla, judeţul Botoşani, au jefuit ieri dimineaţă un magazin de bijuterii de pe Şoseaua Olteniţei. Cei doi au intrat în magazine purtând cagule pe faţă şi au ameninţat-o pe vânzătoare după care au lovit-o puternic în cap.

“Tânăra, care are aproximativ 20 de ani, a fost ameţită de lovitură dar chiar şi aşa a apăsat pe butonul de panică. Între timp ei au pus câţiva pumni de bijuterii în două pungi. Au luat ce adunaseră plus o cu bijuterii şi au fugit”, a spus şeful Secţiei de Poliţie nr. 15, comisarul Gigi Neamţu.


Aveau complice un taximetrist

Speriaţi de sirena maşinii de poliţie care se îndrepta spre locul jafului,  tinerii au fugit spre complicele lor, un şofer de taxi, care avea maşina parcată în apropiere. Trecătorii i-au văzut şi au putut oferi poliţştilor detalii despre felul în care erau îmbrăcaţi.

“Nu au reuşit să ajungă până la taxi şi au fugit în direcţii diferite încercând să se ascundă. Am reuşit să-i prindem în mai puţin de două ore. Unul se ascunsese în scara unui bloc, situat la două străzi de magazin, iar celălalt a fost prins în autobuzul 76 din zona străzii Niţu Vasile. Pentru a-l prinde, am blocat autobuzul în trafic", a mai spus Gigi Neamţu.


Unul dintre hoţi a pierdut o pungă cu bijuterii

 În timp ce încerca să se ascundă de oamenii legii unul dintre hoţi a scăpat o pungă cu bijuterii. Paguba a fost recuperată în totalitate punga fiind găsite de un poliţist iar celelalte bijuterii fiind găsite asupra hoţilor la prinderea lor. Poliţiştii nu stabiliseră aseară, până la închiderea ediţiei, care era valoarea bijuteriilor. “Cei doi şi complicele lor, taximetristul, sunt reţinuţi. Băieţii s-au inspirit în planul lor de la ceea ce au văzut în ultima vreme la televizor. Hoţii mi-au spus că au văzut multe ştiri despre spargeri şi jafuri şi că mulţi dintre autori nu au fost prinşi. Li s-a părut că va fi uşor să de o spargere şi că vor scăpa””, a mai spus Gigi Neamţu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite