Hoţii au furat cablul electric de la macaraua CET Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cablul electric de alimentare al unei macarale din depozitul CET Arad a fost furat la finalul săptămânii trecute. Macaraua era utilizată la încărcarea unor utilaje, însă furtul nu a pus în

Cablul electric de alimentare al unei macarale din depozitul CET Arad a fost furat la finalul săptămânii trecute. Macaraua era utilizată la încărcarea unor utilaje, însă furtul nu a pus în pericol funcţionarea termocentralei.
Cablul de cupru, lung de 117 metri, costă aproximativ 12.400 de lei (124 milioane de lei vechi). Potrivit directorului comercial al CET, ing. Adrian Ghilea, se pare că furtul a fost comis de hoţi "profesionişti", care şi-au dat seama că acest cablu, care cântărea câteva sute de kilograme, nu era sub tensiune. "Termocentrala este păzită zi şi noapte. Doar că numai cinci agenţi trebuie să asigure, prin patrulare, paza unei zone de 100 de hectare. Probabil că furtul a fost comis în perioada schimbului de ture, când agenţii de pază nu se aflau în patrulare pe perimetru şi au dat lovitura", a mai precizat Adrian Ghilea. În ceea ce priveşte mobilul furtului, se pare că hoţii au furat cablul "la comandă", cineva având nevoie de acesta pentru o macara. Poliţiştii au demarat cercetările în vederea depistării autorilor furtului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite