Hoţii de la bancă au dispărut în 70 de secunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia are deja un cerc de suspecţi, dar identificarea este foarte dificilă, din cauză că cei care au comis jaful aveau cagule pe faţă. Peste 20 de persoane aflate în sediul Băncii

Poliţia are deja un cerc de suspecţi, dar identificarea este foarte dificilă, din cauză că cei care au comis jaful aveau cagule pe faţă.

Peste 20 de persoane aflate în sediul Băncii Transilvania din Cluj- Napoca, în momentul jafului, au fost audiate, ieri, posesorii de autoturisme BMW, marca maşinii indicată de martori ca fiind cea cu care au fugit atacatorii, au fost opriţi în trafic şi controlaţi. Conducerea băncii a decis să ofere 25.000 de lei pentru informaţia care va duce la prinderea atacatorilor.

Anchetatorii spun că hoţii nu ar fi ieşit din Cluj. Potrivit martorilor, aceştia au fugit prin spatele clădirii, prin gangul care desparte sediul băncii de celelalte magazine din complexul Union. O echipă de jandarmi şi poliţişti a găsit, ieri, lângă o ghenă de gunoi din spatele agenţiei, mai multe role de hârtie, care se folosesc la strângerea bancnotelor.

Poliţia cere sprijinul populaţiei

În urma vizionării imaginilor surprinse de camerele video, se vor întocmi în curând portr etele-robot ale atacatorilor. Deocamdată, poliţia cere ajutorul populaţiei pentru indentificarea acestora. Cei doi au în jur de 1,80-1,85 metri înălţime, iar cel care a atacat are o constituţie mai robustă. Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj a declarat că oricine poate oferi informaţii la 112, chiar sub rezerva anonimatului.

BT oferă o recompensă de 25.000 de euro

Banca Transilvania a anunţat că va oferi o recompensă de 25.000 de euro pentru orice informaţie relevantă care va duce la prinderea jefuitorilor şi a promis că va revizui sistemul de securitate de la toate sucursalele şi agenţiile din ţară.

Vineri, sediul unei agenţii a BT din municipiul Cluj-Napoca a fost jefuit de doi indivizi cu cagule şi înarmaţi. Ei au imobilizat paznicul cu un pistol cu şocuri electrice şi au ameninţat-o pe casieră. Apoi au intrat în casierie, au luat banii şi au fugit. Totul a durat aproximativ 70 de secunde. Prejudiciul este de 246.000 de lei, echivalentul a aproximativ 60.000 de euro.

Primul jaf în incinta unei bănci

Cazul jafului Băncii Transilvania de la Cluj-Napoca este, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, primul produs vreodată în România în interiorul unei bănci. În urmă cu 50 de ani, în iunie 1959, un caz asemănător s-a produs în faţa sediului Băncii Naţionale din Capitală. Şase persoane mascate au furat atunci, în plină zi, câţiva saci de bani dintr-o furgonetă a BNR. Totul se petrecea la ora opt dimineaţa. Printre atacatori se afla şi un ziarist.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite