Hoţi prinşi cu Dacia-n căruţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina ce trebuia furată şi vehiculul de fugă
Maşina ce trebuia furată şi vehiculul de fugă

Trei tineri au crezut că vor da lovitura când au pus ochii pe o Dacie abandonată pe care voiau s-o fure şi s-o vândă la Remat. Elvis, Cristian şi Stelian au pus umărul să urce maşina într-o căruţă, tot furată, dar au fost prinşi înainte să-şi termine treaba din cauza unei vecine vigilente.

 Mai rar găseşti aşa hoţi viteji ca ei în Târgovişte. Trei tineri s-au gândit să scoată un ban frumos de pe urma unui autoturism Dacia, vechi de peste 15 ani, pe care au vrut să-l fure cu căruţa, la miezul nopţii şi sub clar de lună. Aşa că, în noaptea de miercuri spre joi,  Elvis Iordan (22 de ani), Cristian Luţă (36 de ani) şi Stelian Dinache (16 ani) au pus umărul la treabă la propriu şi-au încercat să urce maşina-n căruţă. Atelajul de fugă, la rândul lui furat în urmă cu o lună.

Citiţi şi:

Tichetele „Rabla“ din 2010, valabile până la 31 ianuarie 2011

Proverbul „buturuga mică răstoarnă carul mare" se potriveşte de minune în cazul de faţă. Nu ai fi crezut că cei trei, unul mai firav decât celălalt, ar fi putut ridica maşina grea de peste 1.500 de kilograme şi s-o aşeze în căruţă. Poate că ar fi reuşit să plece cu rabla nestingheriţi dacă o femeie din vecini n-ar fi auzit icnetele celor trei şi n-ar fi sunat la poliţie. Asfel, oamenii legii i-au prins în flagrant în timp ce se luptau din răsputeri cu „prada". 

„Foamea e foarte mare"

Elvis Iordan şi Cristian Luţă

Elvis Iordan şi Cristian Luţă

Bătrâna Dacie era parcată în spatele unui bloc dintr-un cartier de la periferia oraşului. Elvis, Stelian şi Cristian, văzând că maşina nu mai este folosită de foarte mult timp, au crezut că este abandonată şi nimeni nu-i va simţi lipsa. Prin urmare, planul a fost pus la punct în cel mai mic detaliu şi băieţii s-au pus pe treabă. „Ne-a trimis cineva să luăm maşina asta de aici. N-am venit s-o furăm, ci să facem un serviciu cuiva. N-am apucat s-o ridicăm de tot. Am reuşit să punem doar roata asta din spate. E foarte grea, dar şi foamea e foarte mare. Ne-a spus cineva că maşina asta e a nimănui şi că primăria nu vrea s-o ridice de aici, aşa că am venit frumos cu căruţa să o luăm. De unde era să ştim noi că ne ia poliţia pentru aşa ceva", a recitat Elvis „poezia" pusă la punct de acasă.

N-au fost crezuţi de poliţişti, care i-au invitat să mai spună o dată povestea şi la secţia de poliţie. Între timp, oamenii legii au descoperit că şi căruţa cu care încercau cei trei să care maşina era furată. Poliţiştii au înapoiat-o proprietarului, un sătean din Picior de Munte, căruia nu-i venea să creadă că şi-a recuperat bunul pe care-l credea pierdut pentru totdeauna. „Cu siguranţă este căruţa mea. Mi-au furat-o acum o lună cu tot cu iapa care era şi gestantă. Au modificat-o pe alocuri, dar eu îmi cunosc atelajul. E aşa cum mi-au furat-o. Am găsit în ea inclusiv furca cu care întorceam eu fânul. Nu speram că o s-o mai recuperez", a spus Virgil Zamfirescu, proprietarul căruţei. Celălalt proprietar, Ion Popescu, spune că-şi va duce maşina veche la Remat cât mai repede, ca să nu le dea idei şi altor hoţi. „De un an şi ceva nu am mai mişcat-o de acolo. O ţin lângă centrala de gaze din faţa blocului. Aveam de gând să o duc la «Rabla». Au sunat vecinii mei care au văzut că maşina este în căruţă, în miezul nopţii, iar poliţia i-a prins în flagrant", a declarat Ion Popescu. Elvis, Cristi şi Stelică au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi duşi în faţa judecătorului cu propunerea de arestare preventivă. Ei sunt acuzaţi de furt şi riscă până la 15 ani de închisoare.

Recidivişti

Elvis Iordan (22 de ani) şi Cristian Luţă (36 de ani) abia au ieşit de după gratii, unde au stat trei, respectiv un an. Motivul a fost acelaşi: au fost prinşi la furat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite