Hotelul Palm Beach a pierdut o stea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii ministerului spun că unitatea nu respecta criteriile minime de clasificare a structurilor de cazare.Direcţia Generală de Control şi Protecţie a Turiştilor a anunţat ieri că, în urma controlului efectuat la începutul lunii, a declasificat hotelul Palm Beach de la cinci la patru stele.

„Am găsit dezordine şi mizerie într-o curte a hotelului unde funcţiona spaţiul de depozitare a deşeurilor menajere şi nemenajere.

Hotelul nu avea portar, bagajist, lipseau sistemul de trezire a turiştilor, dar şi serviciul de birou din camere, adică mape şi pixuri pentru turişti, şi magazinul cu suvenire“, şi-au explicat decizia reprezentanţii biroului de presă din cadrul Ministerului Turismului.

„legea se aplică doar pentru unii“

În replică, proprietarul hotelului, om de afaceri şi consul onorific al Libanului, Charbel Maroun, spune că decizia este neîndreptăţită şi că va acţiona în judecată Ministerul Turismului. „Este un abuz. Ne-au cerut anumite dotări pe care alte hoteluri din Mamaia nu le au“, a declarat Maroun.

Omul de afaceri spune că Ministerul Turismului i-a cerut lift pentru personal, în condiţiile în care doar hotelurile care au peste 50 de camere trebuie să aibă o astfel de dotare. „Hotelul are exact 50 de camere.

Eu le-am spus că aş putea să renunţ la una dintre ele şi astfel nu ar mai fi nevoie de acest lift. Ne-au cerut şi grup electrogen, dar sunt hoteluri de cinci stele în Mamaia care nu au aşa ceva. Dar văd că ei aplică legea pentru unii, iar pentru alţii, nu“, a precizat Charbel Maroun. 

„Voi da ministerul în judecată“

Consulul onorific al Libanului spune că în incinta hotelului există un spaţiu comercial, iar în camere turiştii au la dispoziţie mape şi pixuri. În plus, el reclamă că ministerul a declasificat hotelul fără a-i da un termen de remediere a deficienţelor. „Voi da ministerul în judecată. Dacă instanţa va spune că ei au dreptate, o să mă conformez, pentru că respect legea“, a concluzionat Maroun.

Hotelul Palm Beach din Mamaia a fost inaugurat în anul 2002, fiind vorba despre o investiţie de 3,8 milioane de dolari. Hotelul are 50 de camere, şase apartamente, o sală de conferinţe şi o piscină. Era unul dintre cele patru hoteluri de cinci stele din Mamaia, alături de Vega, Mamaia şi Rex. 

image

Este un abuz. Ne-au cerut anumite dotări pe care alte hoteluri din Mamaia nu le au. Dar văd că ei aplică legea pentru unii, iar pentru alţii, nu.

image


Charbel Maroun
proprietar Hotelul Palm Beach

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite