Hotelierii ne păcălesc cu oferta pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelierii ne păcălesc cu oferta pentru copii
Hotelierii ne păcălesc cu oferta pentru copii

Aproximativ 80% din proprioetarii de hoteluri s-au lăudat că vor oferi cazare gratuită copiilor sub 12 ani, dar puţini s-au ţinut de cuvânt.Doar patru la sută din hotelierii de pe litoral au intrat în programul care oferă cazare gratuită pentru copiii sub 12 ani.

În urmă cu trei săptămâni, 80% dintre hotelieri promiteau să ofere gratuitate pentru copii, începând din 15 iunie. Potrivit programului, copiii ar trebui să poată dormi în pat cu părinţii lor sau, în funcţie de oferta hotelului, să primească paturi mai mici, special pentru ei. Oferta trebuia să se aplice în cazul unui copil, maximum doi din aceeaşi familie.

Citiţi şi:

Hotelierii înregistrează pierderi în sezonul estival 2009
Vacanţe la preţ redus în Canare şi Baleare
Gata cu vacanţele la preţ redus de pe litoral!

Fără gratuitate, dar cu reducere

Până în prezent, din cele 580 de  hoteluri care funcţionează pe litoralul românesc doar 24 au implementat programul „Primul copil sub 12 ani - vine gratis pe LITORAL“, conform statisticilor furnizate de Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.

Unele hoteluri, cum ar fi Bulevard din Eforie Nord, au ales să introducă acest program doar pentru copiii cu vârste sub şapte ani, iar Cocor Spa Hotel din Neptun oferă cazare la 25% din preţ pentru copiii cu vârste sub 12 ani.

Majoritatea hotelurilor de pe litoral practică în continuare tarife reduse cu 50% pentru copii, unele atât la cazare cât şi la micul dejun. Potrivit secretarului general al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoş Răducanu, programul nu este o afacere pentru hotelieri.

„Un copil înseamnă cheltuieli cu utilităţile. Un copil de 12 ani are aceleaşi nevoi ca un adult”, a explicat Răducanu.Programul se adresează hotelurilor de maximum trei stele. „La hotelurile de lux vin de obicei persoane fără copii, străini sau în călătorii de afaceri. Şi chiar dacă ar avea copii, cei care-şi permit să cheltuie mult pe o cameră nu-şi vor ţine copiii în pat cu ei, ci vor plăti separat”, a adăugat Răducanu. 

Hoteluri care au intrat în program

Costineşti - Complex Regal Belvedere

Eforie Nord -  Hotel Minerva, Diana, Vraja Mării, complexul Bran – Brad - Bega, Hotel Olguţa

Eforie Sud - Hotel Riviera

Jupiter - Hotel Rio

Neptun - Hotel Mioriţa

Mamaia - Hotel Tomis, Central, Complex Mercur Minerva 

Venus - Hotel Raluca, Lidia, Branduşa, Sanda

Saturn- Hotel Sirena, Hora, Balada, Cerna, Cleopatra, Narcis, Cupidon

Litoral - Lanţul THR Marea Neagră

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite