Hotel de lux ridicat cu o autorizaţie "penală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

autorizaţia s-a eliberat în urmă cu patru ani, iar hotelul City Plaza a fost inaugurat cu mult fast în 2005, primele capete încep să cadă abia acum la Serviciul de Autorizări din

autorizaţia s-a eliberat în urmă cu patru ani, iar hotelul City Plaza a fost inaugurat cu mult fast în 2005, primele capete încep să cadă abia acum la Serviciul de Autorizări din Primărie.
Poliţiştii clujeni au început, la sfârşitul săptămânii trecute, urmărirea penală împotriva inspectorului Titus Pop, de la Serviciul Autorizări Urbanism din Primăria Cluj, pentru abuz în serviciu. Potrivit Biroului de presă al IPJ Cluj, funcţionarul a emis o autorizaţie de construcţie pentru o firmă, fără a avea acordul vecinilor. Anunţul sec ascunde o poveste complicată.

Sesizări ignorate timp de patru ani
Pentru a ridica un hotel de patru stele în buricul târgului, chiar lângă primărie, omul de afaceri Sorin Dan, patronul Investco Management, prezent în Top 300 cu o avere de 7 milioane dolari, a investit 2,6 milioane euro. El a obţinut autorizaţia de construcţie în octombrie 2002, pentru terenul de pe strada Sindicatelor nr. 9-11, dar, imediat ce a demarat lucrările , a fost reclamat de unul din vecini. Emil Pop, de la nr. 13, a sesizat autorităţile competente privind emiterea unui act notarial fals şi asupra degradărilor aduse locuinţei sale.
Sesizările sale au ajuns la Inspectoratul de Stat în Construcţii, la PNA şi la primărie. PNA a trimis sesizarea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, unde procurorul Daniel Moraru (actualul şef al DNA), l-a informat că l-a scos pe notarul Ioana Vişan de sub urmărirea penală. Sunt însă menţinuţi sub anchetă patronul Sorin Dan, executorul Marius Stolneanu şi funcţionarii primăriei implicaţi în eliberarea autorizaţiei. La numeroasele reveniri ale clujeanului, din ultimii 4 ani, reprezentanţii Parchetului şi ai Poliţiei răspundeau invariabil: cauză complexă, cercetările sunt pe rol.

Uitat pentru autorizaţie
În realitate, nu a fost omis doar acordul vecinilor privind executarea construcţiei. Proiectul iniţial a mai şi fost modificat, astfel încât zidul hotelului se sprijină pe casa lui Pop, fapt interzis prin lege. Lucrările i-au afectat structura de rezistenţă a casei, iar zidurile sunt fisurate în mai multe puncte. Din dosarul autorizaţiei mai lipseşte şi expertiza Ministerului Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului. Patronul Sorin Dan nu a putut fi contactat pentru a confirma informaţia. Zgârciţi în informaţii s-au arătat şi reprezentanţii primăriei, sub pretextul desfăşurării anchetei penale. Fostul primar Gheorghe Funar nu îşi aminteşte nici el de vreo ilegalitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite