Hossu i-a propus lui Vlădescu creşterea în trepte a impozitului pe venit în locul tăierii de salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Hossu, preşedintele Federaţiei Sindicale Cartel Alfa
Bogdan Hossu, preşedintele Federaţiei Sindicale Cartel Alfa

Preşedintele confederaţiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a propus ministrului Finanţelor, ca alternativă la scăderea salariilor în sectorul bugetar, o creştere în trepte a impozitului pe venit şi sistarea sau suspendarea transferului de fonduri de la sistemul public de pensii către cel privat.

Propunerile au fost prezentate într-o discuţie pe care liderul sindical a avut-o, astăzi seara, cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, privind soluţiile de reducere a cheltuielilor bugetare, solicitate de Fondul Monetar Internaţional, relatează Mediafax.

Una dintre propunerile discutate a fost ca impozitul pe profit să fie menţinut la 16%, dar impozitul pe venit să crească în trepte, în funcţie de venitul angajatului, cu o reducere a impozitării pentru salarii mici. Astfel, pentru un venit de până la 3.000 lei a fost propus un impozit de 14% sau 16%, iar pentru un venit de peste 3.000 lei a fost avansată ideea unui impozit de 25%. Cel mai mare impozit, de 38% sau 40%, a fost propus pentru venituri de 8.000-10.000 lei.

Liderul sindical şi-a motivat propunerea de schimbare a sistemului de impozitare prin faptul că "actuala cotă unică nu poate crea decât o presiune continuă pe micul contribuabil".

A doua propunere prezentată ministrului Finanţelor a fost ca transferul de alocaţii de la sistemul public de pensii către cel privat să fie eliminat sau măcar suspendat, astfel încât fondul de pensii publice să dispună de resurse suficiente.

Hossu nu a prezentat şi răspunsul primit din partea ministrului Finanţelor la toate aceste propuneri, arătând doar că l-a atenţionat pe Vlădescu asupra faptului că măsurile propuse pentru reducerea cheltuielilor sociale vor fi uşor combătute în instanţe şi nu vor rezolva problema de fond.

El a anunţat însă că va prezenta cele două propuneri şi preşedintelui Traian Băsescu, la întâlnirea programată pentru duminică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite