Hossu a făcut plângere penală împotriva ministrului Funeriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Hossu, preşedintele Federaţiei Sindicale Cartel Alfa
Bogdan Hossu, preşedintele Federaţiei Sindicale Cartel Alfa

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a depus o plângere penală împotriva ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, pe motiv că acesta a împiedicat ilegal greva angajaţilor din învăţământ, prin ameninţări şi emiterea unui ordin de ministru.

Bogdan Hossu a formulat această plângere în calitate de persoană fizică.

"În plângerea penală se aduc argumente care susţin faptul că Daniel Funeriu a încălcat Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, în condiţiile în care, prin ameninţare, violenţă ori prin folosirea de mijloace frauduloase, a încălcat exercitarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului, precum şi argumente din care rezultă încălcarea, de către ministru, a articolul 246 din Codul penal, referitor la «fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane»", se arată într-un comunicat al confederaţiei.

Hossu susţine că, prin emiterea ilegală a unui ordin, ministrul Daniel Funeriu a împiedicat exercitarea, la data de 31 mai, a dreptului la grevă al mai multor profesori, cetăţeni români.

"Ministrul a emis Odinul 3979/2010 prin care a împiedicat exercitarea dreptului la grevă al profesorilor care, la data emiterii ordinului, erau numiţi în comisiile de examen şi-şi exprimaseră deja adeziunea la grevă. Ordinul ministrului a fost susţinut şi de o serie de declaraţii publice ale acestuia, care au fost difuzate de mass-media", potrivit sursei citate.

La începutul lunii iunie, secretarul general al FSLI, Liviu Pop, a depus o plângere penală împotriva ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, pe motiv că acesta a dat un ordin de schimbare a membrilor comisiilor de bacalureat, deşi atribuţii în acest sens are doar secretarul de stat, nu şi ministrul.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite