Hossu: Unii încercă să arate că mişcarea sindicală este "o adunătură de huligani"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, consideră că unii vor să demonstreze că mişcarea sindicală este "o adunătură de huligani".

Liderii confederaţiilor sindicale au fost invitaţi, miercuri după-amiază, la discuţii la Ministerul Finanţelor, la care participă şi ministrul Muncii, Ioan Botiş.

Întâlnirea de miercuri după-amiază cu ministrul Finanţelor şi cu cel al Muncii este un semnal pozitiv în încercarea de rezolvare a revendicărilor sindicaliştilor, a declarat Bogdan Hossu, la intrarea în sediul instituţiei, informează Mediafax.

Întrebat despre incidentul din Piaţa Victoriei de la mitingul CNSLR Frăţia, Hossu a spus că acesta a fost un strigăt de disperare al cetăţenilor care au avut curaj.

Este o mulţime greu de controlat iar jandarmii au dat cu gaze lacrimogene, ceea ce a agitat şi mai mult spiritele şi lucrurile au degenerat. În România s-ar părea că violenţa poate rezolva problemele. Sperăm ca semnalul sindicaliştilor să fie corect perceput, a adăugat Hossu.

Liderul "Cartel Alfa" le-a transmis membrilor săi care vor protesta joi şi vineri în Piaţa Victoriei să fie calmi, "să nu răspundă la violenţă cu violenţă".

Sindicaliştii CNSLR Frăţia au protestat, astăzi, în Piaţa Revoluţiei, apoi, după un marş spre sediul Guvernului, au participat la un miting în Piaţa Victoriei.

Jandarmii au anunţat că la protest au participat aproximativ 10.000 de oameni, însă reprezentanţii CNSLR Frăţia au estimat că numărul protestatarilor a depăşit 14.000.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat că oamenii au fost instigaţi verbal de la tribună de către persoane care le-au spus să forţeze barajul de protecţie. Militaru a precizat că protestarii au aruncat în jandarmi cu bannere, sticle cu apă şi chiar cu pietre.

Cei mai mulţi sindicalişti au fost convinşi că incidentul dintre protestatari şi jandarmi a fost provocat de câţiva manifestanţi care, sătui de nepăsarea guvernanţilor, au încercat să forţeze blocajele şi să intre în sediul Guvernului. Ei au spus că s-au enervat când jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, astfel că şi-au unit forţele pentru a dărâma gardurile de protecţie.

O altă variantă lansată de manifestanţi a fost că înainte de incident a apărut o persoană cu o hârtiuţă în mână în care se spunea că liderii lor de sindicat sunt "mână-n mână cu clasa politică şi cu Executivul".

Protestele de miercuri ale CNSLR Frăţia au deschis seria acţiunilor de stradă din Capitală anunţate de confederaţiile sindicale. După mitingul de miercuri urmează joi, vineri şi luni protestele la Guvern ale sindicaliştilor de la "Cartel Alfa". La protestele care vor începe la ora 11.00 şi vor dura două ore vor participa joi federaţiile din sănătate, asistenţă socială şi educaţie, vineri cele din sectorul economic, poliţie şi sectorul penitenciar, iar luni cele din administraţie şi chimie.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a spus că în toate zilele de proteste vor fi în stradă aproximativ 26.000 de oameni şi a îndemnat cetăţenii să reacţioneze pentru că "neieşirea în stradă înseamnă o acceptare tacită a măsurilor Guvernului".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite