VIDEO Un român a cucerit Vârful Annapurna, din Himalaya

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi dimineaţă, alpinistul român Horia Colibăşanu a ajuns pe Vârful Annapurna, de 8.091 metri, din Himalaya, această expediţie fiind a patra reuşită în acest domeniu a sportivului.

NU RATA:

Puştoaică de 15 ani, pe cel mai înalt vârf din Oceania / FOTO

Alpinistul care a plătit tribut muntelui

Românul a pornit spre vârf luni seară, la ora 23.00, ora României, iar după o urcare de zece ore, a ajuns pe Vârful Annapurna.

Acesta este al treilea an în care Horia Colibăşanu încearcă să cucerească vârful din Himalaya. Potrivit site-ului alpinistului român, de data acesta condiţiile au fost favorabile şi ascensiunea echipei compusă din alţi doi alpinişti spanioli a fost reuşită.

Vezi VIDEO pe adevărul.it

Expediţia din acest an "Slatina - Annapurna 2010" va dura cel mult până la 1 iunie. Pentru această expediţie, Horia Colibăşanu s-a pregătit din noiembrie 2009 şi a făcut zilnic antrenamente la bazinul de înot al Universităţii Politehnica din Timişoara, pe stadionul echipei FC Timişoara sau în săli de fitness din oraş.

Costul expediţiei se ridică la aproape 24.000 de euro, cei mai mulţi bani fiind alocaţi de Primăria Slatina. De asemenea, i-au mai acordat finanţare şi sponsorii mai vechi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite