Cele mai dure pedepse pentru homosexuali: uciderea cu pietre, flagelare, totul în execuţii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parada Gay, un eveniment organizat anual în unele ţări
Parada Gay, un eveniment organizat anual în unele ţări

Trei bărbaţi au fost spânzuraţi acum câteva zile în Iran, fiind acuzaţi de "acte interzise împotriva religiei", mai precis sodomie. Homosexualitatea este încă un subiect tabu în multe state. Sunt state care o recunosc, alte nu, însă în unele ţări, în special cele islamice, pedepsele sunt crunte, inclusiv închisoarea cu moartea.

În contextul discuţiilor aprinse despre homosexualitate, politicienii democraţi din California vor chiar să o introducă obiect de studiu elevilor.

"Istoria trebuie să fie onestă. Acest proiect de lege revizuieşte de fapt legile existente care interzic discriminarea în educaţie. În acest fel ne vom asigura că toţi americanii care au contribuit într-un fel sau altul la evoluţia societăţii rămân în cărţile de istorie", afirmat în iunie guvernatorul Jerry Brown.

Johanna Sigurdardottir (68 de ani), premierul Islandei, este primul şef de stat din lume care şi-a declarat orientarea sexuală. În iunie 2010, atunci când Islanda a legalizat căsătoriile între homosexuali, Sigurdardottir şi partenera ei si-au unit destinele.

De cealaltă parte, ţările islamice sunt cele în care homosexualitatea este considerată de mute ori crimă.

Iranul, care afirmă că nu are homosexuali, este şi una dintre cele mai aspre ţări din acest punct de vedere. Pentru ca pedeapsa cu moartea să poată fi dată nu e nevoie decât ca persoana în cauză să fi împlinit 15 ani. Vezi aici detalii!

O mie de lovituri de bici în Sudan

În Sudan, pedeapsa porneşte de la cinci ani de închisoare până la sentinţa cu moartea. În cazul bărbaţilor, prima „abatere” se pedepseşte cu un număr de lovituri de bici, în timp ce de la a treia „abatere” moartea poate fi pedeapsă.  Femeile necăsătorite primesc 100 de lovituri de bici, iar cele căsătorite primesc o mie de lovituri cu biciul sau sunt omorâte cu pietre.

În Nigeria, nu numai că homosexualitatea este pedepsită cu moartea, dar şi implicare în activităţi de lobby poate duce la 5 ani de închisoare. Pentru bărbaţii necăsătoriţi, homosexualitatea se pedepseşte cu 100 de lovituri, iar pentru cei căsătoriţi sau divorţaţi cu pedepse de la 1 an la moarte prin aruncarea cu pietre.

Homosexualitatea se pedepseşte cu moartea şi în Mauritania, Nigeria, Arabia Saudită (este interzis şi lobby-ul LGBT), Yemen (pedeapsa cu moartea sau flagelare) şi Somalia.

În ţări precum Uganda, Barbados şi Guyana, homosexualii primesc închisoare pe viaţă.

În Irak, un raport al Human Rights Watch din 2009 arăta că sute de homosexuali au fost torturaţi sau ucişi în numai câteva luni, chiar de către forţele de ordine, pentru că preoţii irakieni susţin că homosexualitatea trebuie eradicată.

Pedepse pentru homosexuali în România secolului 18


Deşi, în prezent, Romania nu aplică nici o pedeapsă homosexualilor, în trecut această faptă era aspru pedepsită.

Astfel, în secolul al 18-lea,homosexualii erau pedepsiţi prin tăierea capului, confiscarea averii şi arderea pe rug, în public. Călugării homosexuali primeau drept pedeapsă izolarea într-o mănăstire unde se hrăneau doar cu apă şi pâine.

În secolul 21 singura "pedeapsă" pe care homosexualii o primesc în România este negarea existenţei celor care au această orientare sexuală. În fiecare an ei organizează parade gay pentru a fi recunoscuţi, dar legislaţia României este departe de oficia căsătorii între persoane de acelaşi sex.

Cazuri şocante de homosexuali condamnaţi la moarte


1. În anul 2007, un homosexual iranian în vârstă de 20 de ani a fost condamnat la moarte prin spânzurare, deşi a intrat în greva foamei pentru a anula sentinţa. El a fost spânzurat departe de ochii publicului, la ora cinci dimineaţa, deşi legea stipulează că execuţiile trebuie sa fie publice.

2. Tot în Iran, un tânăr de 19 ani şi-a dat foc în 2004 după ce fusese condamnat la moarte pentru că era homosexual.

3. În Malawi, doi homosexuali au fost condamnaţi la 14 ani de închisoare în 2007 pentru orientarea lor sexuală. Judecătorul a fost acuzat că a dat o pedeapsă prea uşoară pentru cei doi. În prezent, legea din Malawi urmăreşte condamnarea la închisoare pe viaţă a homosexualilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite