Au făcut naziştii şi ceva bun?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Historia
Historia

NSDAP este cu siguranţă una dintre cele mai rău famate organizaţii politice din istoria omenirii, un prototip al cruzimii duse la extrem şi al comportamentului absolut inuman.

 Şi totuşi, guvernul nazist a implementat o serie de politici care au fost favorabile dezvoltării societăţii şi, în mod surpinzător încă mai sunt de actualitate. Desigur că asta nu scuză opresiunea exacerbată practicat de nazişti, ci doar arată că binele se poate strecura uneori în cele mai obscure contexte. Să vedem cum.

Interzicerea vivisecţiei. Germania nazistă a fost prima ţară care s-a pronunţat împotriva vivisecţiei, implementând o interzicere totala în aprilie 1933. Măsura era de o importanţă deosebită şi a fost înaintată Reichstag-ului încă din 1927. Nazişti de renume precum Hermann Göring, Heinrich Himmler şi chiar Adolf Hitler se preocupau foarte mult de protecţia animalelor, în special privind modul în care acestea erau măcelărite. Majoritatea legilor în vigoare acum în Germania, dar şi în lume, derivă din legile avansate de nazişti. Este incredibil de ironic să observi discrepanţa dintre tratamentul aplicat oamenilor, supuşi unui genocid, şi cel aplicat animalelor, apărate cu îndârjire. Hermann Göring, prim-ministrul prusac, spunea că: "O interzicere completă şi permanentă a vivisecţiei nu este numai o lege necesară pentru a proteja animalele şi a simpatiza cu durerea lor, dar este şi o lege pentru întreaga umanitate...Prin urmare vă anunţ că practica nu mai este permisă şi în caz contrar devine caz penal. Până se pronunţă o sentinţă acuzatul va fi internat într-un lagăr de concentrare".

CITIŢI AICI CONTINUAREA

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite