"Historia": Un profesor câştiga cât un fotbalist în perioada interbelică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 10 iunie 1939, jucătorul Tudor Vladimirescu şi avocatul Alexandru Eladescu, preşedintele clubului Venus, parafau primul contract din viaţa tânărului fotbalist.

„Gruparea Venus va plăti jucătorului Vladimirescu Tudor o indemnizaţie lunară de deplasare în valoare de lei 2.000 pe durata primilor doi ani şi 3.000 pentru anul al treilea. În afară de acestea, gruparea va mai plăti jucătorului şi prime de joc egale cu ale tuturor jucătorilor de la echipa întâia, la jocurile la care va participa.” A povestit fostul jucător pentru revista Historia.

Toate celelalte condiţiuni de antrenament, disciplină şi condiţie fizică sunt cele prevăzute în Regulamentul Asociaţiei şi care se aplică tuturor jucătorilor. Prezentul contract devine obligatoriu pentru Venus în cinci zile de astăzi, după luarea avizului antrenorului grupării. Făcut în trei exemplare astăzi 10 iunie 1939“, se arată în documentul îngălbenit de vreme. „Banii nu erau mulţi, dar nici puţini, având în vedere că‑mi asigurau şi mâncarea. Aveam cei 84.000 de lei prevăzuţi în contract, dar şi prime de victorie de 500‑600 de lei. Pentru câştigarea campionatului se mai luau câteva mii“, a rememorat Vladimirescu. Chiar dacă era greu să te îmbogăţeşti din fotbal în acei ani, existau însă şi în România jucători bine plătiţi.

Citiţi mai multe detalii pe noul site al revistei Historia

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite