Hiphop de vârsta a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte orădence cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani vor participa la Europenele de Hiphop. Clubul de dans M&Q organizează cursuri de hiphop pentru persoane trecute de 30 de ani.

În Oradea, la clubul de dans M&Q se antrenează, alături de foarte mulţi tineri, şi doamne cu vârste de peste 30 de ani. Şapte dintre ele vor participa anul acesta la Campionatul European de Hiphop, la categoria peste 30 de ani. Concursul va avea loc în perioada 2-5 iulie, în oraşul Koper din Slovenia. Antrenorul trupei spune că elevele sale dansează foarte bine şi pun suflet în ceea ce fac.

„La început a venit doamna Diana la mine, în urmă cu doi ani, spunându-mi că vrea să facă şi ea mişcare şi să înveţe să danseze pe ritmuri de hiphop. De-acolo a mai fost doar un pas până ce s-au strâns foarte multe doamne de peste 30 de ani, cărora li s-a părut interesant să practice acest gen de mişcare. Am fost cu această echipă anul trecut la Mondiale în Germania, iar anul acest vom merge în Slovacia, cu trupa puţin schimbată”, a spus Gabriel Hamersmidd, antrenor de hiphop.

La Mondiale, echipa a obţinut locul nouă, din 11 formaţii şi a fost singura formaţie din România la categoria peste 30 de ani. Trupa de dans are în componenţă doamne cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani.

Relaxare şi voie bună

„Am ajuns aici, pentru că am vrut să fac mişcare. Aerobicul nu mi-a plăcut foarte mult, aşa că m-am gândit să încerc altceva.  Dansez hip-hop de un an şi jumătate şi îmi place foarte mult. Anul trecut am participat la Campionatul Mondial de Hiphop, în Germania, iar acum voi merge împreună cu colegele mele în Slovacia, la Europene”, povesteşte Voichiţa Darna, 41 de ani.
Antrenamentele sunt foarte serioase şi solicitante, doamnele învaţă paşi noi aproape la fiecare antrenament.

Concurentele au trei antrenamente de câte o oră pe săptămână. „Antrenamentele sunt extraordinare, îmi place foarte mult să vin aici să fac puţină mişcare şi să învăţ diferiţi paşi de hiphop. Eu le recomand tuturor femeilor de vârsta a doua sa vină să facă acest gen de mişcare. Mie îmi prinde foarte bine. Sunt mai relaxată şi într-o formă fizică foarte bună”, a spus Monica Farago, 50 de ani.

Oricine poate dansa

Formaţia are în componenţă doar femei, barbaţii fiind mai reticenţi la acest gen de mişcare. Alături de cele şapte concurente vor mai participa la Campionatul European de Hiphop şi formaţii mai tinere, fiecare la categoria de vârstă a lor, respectiv la categoria de 5-11 ani, 12-16 ani şi la categoria de peste 16 ani.

Casetă M&Q Dance

Asociatia Sportivă „M&Q” şi-a pus bazele în anul 2001 prin iniţierea trupei de dans M&Q. Trupa şi-a început activitatea în cadrul Clubului de Dans Sportiv „Quasar” prin colaborarea cu Mihuţ Lennon, actualul preşedinte al asociaţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite