Hillary Clinton: "încă nu a venit momentul sancţiunilor" pentru Iran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hillary Clinton: "încă nu a venit momentul sancţiunilor" pentru Iran
Hillary Clinton: "încă nu a venit momentul sancţiunilor" pentru Iran

Secretarul de stat american Hillary Clinton a declarat ieri că problema sancţiunilor nu este încă de actualitate în dosarul nuclear iranian, dar că această opţiune ar fi pe masă în cazul eşuării negocierilor cu Teheranul, relatează AFP.

"Este important să continuăm pe calea diplomatică şi să reuşim", a declarat Clinton la conferinţa de presă comună susţinută la Moscova cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

 "Această cale ar putea însă să nu reuşească, iar în acest caz luăm în calcul posibilitatea aplicării de noi sancţiuni", a adugat ea. "Încă nu am ajuns la acel moment", a mai spus secretarul de stat american.

În acelaşi timp, ea a menţionat că Rusia este "extrem de cooperantă" în dosarul nuclear iranian.

La rândul său, ministrul rus de externe a afirmat că ameninţarea cu sancţiuni la adresa Iranului ar fi "contraproductivă" în condiţiile actuale. "Sancţiunile, ameninţările şi presiunile sunt contraproductive în situaţia actuală, în opinia noastră", a declarat Lavrov la conferinţa de presă cu secretarul de stat american. "Cred că în acest moment toate forţele trebuie să fie aruncate în susţinerea procesului de negocieri", a adăugat el.

La 1 octombrie, la Geneva, Iranul şi cele şase mari puteri din dosar au convenit asupra posibilităţii transferului de uraniu iranian în străinătate, pentru îmbogăţire. O nouă reuniune va avea loc la 19 octombrie, la Viena, între Iran, SUA, Franţa şi Rusia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite