Iranul respinge avertismentele lansate de Hillary Clinton

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iranul respinge avertismentele lansate de Hillary Clinton
Iranul respinge avertismentele lansate de Hillary Clinton

Iranul a anunţat astăzi că "ameninţările" sau presiunile privitoare la programul său nuclear controversat sunt inutile, ca răspuns la avertismentele lansate ieri de secretarul de stat american Hillary Clinton, relatează AFP.

"Declaraţiile care conţin ameninţări, date-limită sau calendare nu au niciun efect asupra noastră", a spus Hassan Ghashghavi, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe.

"Angajamentele noastre legate de regulile internaţionale se bazează pe legalitate şi drept", a adăugat el.

Ieri, secretarul de Stat american, Hillary Clinton  a afirmat că comunitatea internaţională "nu va aştepta pe termen nedefinit" ca Iranul să-şi îndeplinească obligaţiile legate de controversatul său program nuclear.

"Cuvintele nu sunt suficiente şi noi vorbim într-o singură voce pentru a adresa Iranului un mesaj clar: comunitatea internaţională nu va aştepta la infinit ca Iranul să arate că este dispus să-şi onoreze obligaţiile internaţionale", a avertizat Clinton.

"Am convenit să recunoaştem că reuniunea grupului 5+1 de la Geneva a fost un început constructiv, dar trebuie urmat de acţiuni", a adăugat ea.

Reprezentanţii Iranului şi cei ai celor şase puteri s-au întâlnit la 1 octombrie la Geneva pentru a relua negocierile pe tema dosarului nuclear iranian, întrerupte din iulie 2008.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite