Hezbollah a cenzurat extrase din "Jurnalul" Annei Frank în Liban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hezbollah a cenzurat extrase din "Jurnalul" Annei Frank în Liban
Hezbollah a cenzurat extrase din "Jurnalul" Annei Frank în Liban

Hezbollah a lansat o campanie pentru a suprima extrase din "Jurnalul" Annei Frank inserate în manualele şcolare din Liban şi a reuşit să interzică orice referire la mărturiile tinerei evreice ucise în lagărele naziste, considerând că volumul promovează sionismul, notează Jerusalem Post.

Ceea ce este şi mai periculos este maniera dramatică şi teatrală în care jurnalul este povestit, este încărcat de emoţie, a anunţat într-un reportaj Al-Manar, canal de televiziunea al Hezbollah-ului, întrebându-se pentru cât timp.

Libanul va rămâne p arenă deschisă pentru invazia sionistă în educaţie. Ca urmare a polemicii, şi o unitate privată de învăţământ care folosea manunalul a decis să renunţe la acesta.

Mai citeşte şi:


Un alt manual şcoalar, utilizat într-o şcoală privată din Beyrouth, a stârnit, ]n ultimele luni, mânia partidului islamist şiit, pentru că în el, Hezbollah şi Hamas erau calificate deopotrivă ca organizaţii teroriste, potrivit clasamentului de la Washington. În Liban, capitolul împricinat a fost suprimat din manual, dar un elev şi-a procurat din străinătate o versiune necenzurată, fapt care a născut indignarea.

  • Anne Frank, născută într-o familie de evrei din Germania, a emigrat, împreună cu familia, la Amsterdam, în 1933. După ce Olanda a fost ocupată de nazişti, în 1940, familia Frank a fost nevoită să se ascundă, într-o anexă secretă a unei clădiri,  împreună cu alţi prieteni.


Gestapo-ul descoperă ascunzătoarea, pe 4 august 1944, iar Anna este deportată la Auschwitz. În octombrie 1944, Anna şi sora ei, Margot, au fost mutate la Belsen, unde au murit de tifos, cu putin timp înainte de sosirea Aliaţilor. Mama Annei a murit la Auschwitz.

Otto Frank, singurul supravieţuitor al familiei, la finalul războiului, s-a întors la Amsterdam, unde a primit jurnalul ţinut de Anna,  înainte de a fi deportată. Jurnalul a fost publicat prima oară la Amsterdam, în 1947 şi s-a vândut în întreaga lume în mai mult de 25 de milioane de exemplare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite