Hayssam, sănătos tun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omar Hayssam s-a vindecat miraculos, după eliberarea din penitenciar. Diagnosticul pe care sirianul susţinea că îl are era de cancer generalizat, boală care nu putea fi tratată în sistem

Omar Hayssam s-a vindecat miraculos, după eliberarea din penitenciar. Diagnosticul pe care sirianul susţinea că îl are era de cancer generalizat, boală care nu putea fi tratată în sistem penitenciar. Acest lucru a fost constatat de procurorul care a finalizat dosarul fugii lui Hayssam din România.

Potrivit rechizitoriului, Omar Hayssam a suferit o operaţie în data de 20 iunie 2006, iar afecţiunile de care suferise erau practic vindecate. "Se cuvine să menţionăm nota şi toate documentele medicale privind internările, intervenţiile chirurgicale şi tratamentele efectuate de Omar Hayssam la Spitalul clinic de Urgenţă Bucureşti şi Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestiorean", din cuprinsul cărora rezultă inexistenţa unor imagini de recidivă tumorală locală, iar analizele şi investigaţiile medicale ulterioare au stabilit inexistenţa unor forme de metastaze ale cancerului", se arată în actul trimis instanţei.

Reamintim că omul de afaceri a fost eliberat de Curtea de Apel Bucureşti în 26 aprilie 2006, printr-o intervenţie considerată neuzuală a procurorului de caz, care a cerut punerea în libertate pe motive medicale. Ulterior, sirianul a dispărut din România.

Întâlnire cu iubita în Egipt

Niciun angajat din sistemul medical, serviciile secrete sau magistratură nu a fost trimis în judecată în dosarul fugii lui Omar Hayssam din România. Fraţii acestuia, Mukhles Omar şi Mahmoud Omar, şi armatorul navei IMAN T - cu care Omar Hayssam a părăsit România -, Mustafa Tartoussi, au fost inculpaţi pentru înlesnirea ieşirii din ţară a sirianului.

Potrivit rechizitoriului, persoana cu care Omar Haysam ţinea legătura şi care ştia de planurile acestuia de a părăsi ţara, dar care nu a fost trimisă în judecată, este concubina acestuia, executorul judecătoresc Violeta Pârvan. Omar Hayssam i-a trimis sms-uri Violetei Pârvan, pe drumul Bucureşti-Constanţa, şi a contactat-o telefonic de pe mare, atunci când traversa Bosforul.

Când a ajuns în Alexandria - Egipt, Omar Hayssam şi-a chemat concubina la el şi s-au cazat împreună într-o cameră la hotelul Paradise Inn Resort - Al Maamura din Maamoura Beach. În Egipt, Omar Hayssam s-a folosit, pentru a-şi ascunde identitatea, de paşaportul rusesc al fratelui său, Samir Omar. (L. Năstase/I. Stoica)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite