Hayssam din Siria ar înşela din nou prin România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sirianul a reuşit, prin interpuşi, să obţină ilegal trei terenuri în judeţul Ilfov şi o vilă în Capitală aparţinând medicului Mohamad Yassin Teroristul Omar Hayssam, dispărut fără

Sirianul a reuşit, prin interpuşi, să obţină ilegal trei terenuri în judeţul Ilfov şi o vilă în Capitală aparţinând medicului Mohamad Yassin

Teroristul Omar Hayssam, dispărut fără urmă, cel mai probabil în Siria, încearcă să-şi recupereze, cu ajutorul unui sirian, averea înstrăinată în România.

Omar Hayssam este cercetat de Parchetul General din Homs pentru infracţiunea de falsificare a unor acte cu regim special, conform procesului-verbal nr. 1150/06.04.2008 întocmit de Secţia de Poliţie Al-Hamedieh din Damasc.

O parte din aceste acte măsluite au fost folosite în România, de un complice din dosar, pentru cumpărarea unor proprietăţi care i-au aparţinut lui Hayssam.

Documentul este ataşat la dosarul în care medicul Yassin Mohamad cere judecătorilor instituirea sechestrului judiciar pe trei terenuri şi o vilă din sectorul 1 dobândite de la Hayssam chiar în zilele în care sirianul "orchestra" răpirea jurnaliştilor români, respectiv martie 2005.

Numai că, la începutul acestui an, medicul Yassin a aflat că, printr-o procură pe care susţine că nu a dat-o niciodată, sirianul Mohmoud Banna ar fi ajuns proprietarul terenurilor şi al vilei de pe strada Gârlei! Banna este cercetat, la rândul său, în dosarul din Siria pentru aceeaşi infracţiune de care este acuzat şi Hayssam.

În această cauză mai sunt cercetaţi: Samir Omar - fratele lui Omar Hayssam, Said Al-Omar - notarul care a semnat contractele de vânzare-cumpărare, şi Sulaiman Al- Orfi.

"Anulaţi contractul de vânzare-cumpărare!"

"Banna Mahmoud susţine că ar fi cumpărat de la subsemnaţii (medicul Yassin şi soţia sa, Fatima Soufan - n.r.) toate cele patru imobile prin două contracte de vânzare-cumpărare autentificate de un notar din municipiul Bacău, la încheierea cărora noi am fi fost reprezentaţi de un anume Mahmoud Izddin, în baza unor procuri pe care i le-am fi acordat acestuia din urmă în data de 28.12.2006.

De aceea, cerem să dispuneţi nulitatea absolută, pentru lipsă totală a consimţământului subsemnaţilor, a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1434/06.07.2007 de notarul public Zaharia Ciorcilă Carmen, ce are ca obiect terenurile şi casa", arată Mohamad Yassin în cererea depusă judecătorilor în vederea recuperării bunurilor pentru care are acte de vânzare-cumpărare.

Tranzacţii imobiliare înaintea "răpirii"

Pentru a opri înstrăinarea terenurilor despre care suţine că le-a cumpărat de bună credinţă, Yassin a mai deschis în această vară un proces la Judecătoria Sectorului 3 în care cere instituirea sechestrului judiciar pe cele patru imobile.

Potrivit actelor de vânzare-cumpărare depuse de medic, el a intrat în posesia acestora cu o săptămână înaintea răpirii jurnaliştilor români la Bagdad.

Astfel, două terenuri (4.200 de mp în Otopeni şi 19.000 mp în Dragomireşti Vale) au fost cumpărate de la Mihai şi Nicolae Nasture - cumnatul şi socrul lui Omar Hayssam -, în data de 18 martie 2005, pentru 1,5 miliarde de lei şi 1,9 miliarde de lei.

Al treilea teren (2.500 mp extravilan în Dragomireşti Vale) a fost donat de Mihai Nasture, tot pe 18 martie 2005. Cele trei imobile au aparţinut lui Omar Hayssam. Reşedinţa sirianului din strada Gârlei a cumpărat-o de la soţii Omar în data de 25 februarie 2005, pentru suma de 2,2 miliarde de lei.

Imediat după arestarea lui Omar Hayssam în aprilie 2005, s-a constatat că sirianul îşi înstrăinase cea mai mare parte a averii medicului Mohamad Yassin şi lui Mohammad Munaf, condamnat alături de Hayssam pentru răpirea jurnaliştilor români.

Negociatorul eliberării ziariştilor

În momentul izbucnirii scandalului legat de averea lui Hayssam, preşedintele Traian Băsescu l-a caracterizat pe medicul Yassin ca fiind "beneficiarul cinstit al averii lui Hayssam". Mohamad Yassin, vicepreşedintele Ligii Arabe din România, a fost trimisul oficial în Siria al Cotrocenilor pentru demararea negocierilor cu răpitorii în vederea eliberării jurnaliştilor români.

Să dispuneţi nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare, ce are ca obiect terenurile şi casa
Mohamad Yassin,
medic

Bunurile "furate"

Teren extravilan Dragomireşti Vale (Ilfov) - 2.500 mp
Teren intravilan Dragomireşti Deal (Ilfov) - 19.000 mp
Teren Otopeni intravilan (Ilfov) - 4.301 mp
Teren şi vilă strada Gârlei, sector 1, Bucureşti - 563,45 mp

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite