Hayssam a pierdut disputa cu Munaf în dosarul Volvo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După patru ani de amânări, Tribunalul Bucureşti a respins plângerea făcută de Omar Hayssam împotriva deciziei procurorilor DIICOT de a-l scoate de sub urmărire penală pe Mohammad Munaf în dosarul Volvo, în care Hayssam este judecat pentru înşelăciune.

Concret, Tribunalul Bucureşti a decis să respingă ca neîntemeiată plângerea formulată de Omar Hayssam împotriva soluţiei de scoatere de sub urmărire penală a lui Mihai Precupeţu – un fost angajat de-al lui Hayssam, şi Mohammad Munaf, dispuse prin rechizitoriul nr. 275/P/2003 (Dosarul Volvo n.r.) din 20.09.2005 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT, menţinută prin ordonanţa nr. 17731/557/2005 din 24.10.2005 a procurorului şef adjunct al DIICOT din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, relatează NewsIn.

Hotărârea Tribunalului Bucureşti dată pe 19 mai, adică la aproape patru ani după ce plângerea a fost înregistrată pe rolul instanţei, poate fi atacată cu recurs de către Hayssam în 10 zile după ce avocaţii săi vor primi motivarea soluţiei.

Omar Hayssam a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în septembrie 2005 în dosarul Volvo, fiind acuzat de înşelăciune.

Procurorii spun că Omar Hayssam ar fi înşelat mai multe firme de leasing cu 22 de capete-tractor marca IVECO şi Volvo pe care apoi le-a exportat cu acte false în Siria.

Omar Hayssam a negat acuzatiile aduse de procurori şi a dat vina pe partenerii săi de afaceri, din acest motiv el contestând şi soluţia de scoatere de sub urmărire penală dată de procurorii DIICOT lui Mohammad Munaf care era asociat cu Hayssam în Grupul de Firme Manhattan prin care s-a şi făcut „afacerea”.

Tribunalul Bucureşti nu a pronunţat încă o soluţie în acest dosar, la aproape patru ani de când a fost învestit cu soluţionarea cauzei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite