Vas de război rusesc în "vizită de lucru" la Havana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vas de război rusesc în "vizită de lucru" la Havana
Vas de război rusesc în "vizită de lucru" la Havana

Un vas de război rusesc se afla joi în "vizită de lucru" la Havana, a declarat pentru AFP ambasada Rusiei în Cuba, fără a putea preciza dacă acest lucru are legătură cu patrulele efectuate de submarinele ruse în largul coastelor estice ale Statelor Unite.

Remorcherul Altai, care aparţine Flotei Nordului, a acostat luni în portul Havana, la circa 150 de kilometri de coastele sud-estice americane, pentru o "vizită de lucru şi reaprovizionare" de patru zile, potrivit unui purtător de cuvânt al ambasadei, care nu a dat alte detalii despre misiunea vasului.

În decembrie, când trei vase ruseşti de război au sosit în Cuba pentru prima oară de la căderea URSS, cele două ţări s-au "pus de acord pentru repetarea, din când în când, a acestor vizite", a declarat purtătorul de cuvânt, citat de NewsIn.

El a spus că nu are informaţii despre o eventuală legătură între această vizită a vasului Altai şi patrulele submarinelor ruse în largul coastei estice a Statelor Unite. Armata americană a afirmat miercuri că nu vede nicio ameninţare în aceste patrule.

În decembrie anul trecut, Rusia procedase la manevre navale comune cu Venezuela în Marea Caraibelor, în apropierea apelor teritoriale americane. Trei vase ale flotei ruse, printre care un distrugător, au făcut apoi escală în Cuba. Guvernul cubanez al lui Raul Castro s-a apropiat considerabil de Moscova după răcirea relaţiilor care a urmat căderii URSS în 1991.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite