Emil Boc acuză tergiversarea raportului "Spiru Haret"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc acuză tergiversarea raportului "Spiru Haret"
Emil Boc acuză tergiversarea raportului "Spiru Haret"

Premierul Emil Boc este nemulţumit că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, nu a prezentat în şedinţa de miercuri a Guvernului raportul privind Universitatea "Spiru Haret".

Potrivit unor surse citate de NewsIn, "premierul este foarte supărat că ministrul Educaţiei nu a prezentat raportul privind universitatea Spriru Haret, aşa cum s-a angajat în urmă cu două săptămâni şi consideră că astfel tergiversează rezolvarea problemei", au declarat sursele citate.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat joi că raportul rezultat în urma controlului efectuat la Universitatea "Spiru Haret" este finalizat şi va fi prezentat în următoarea şedinţă a Executivului.

"Raportul nu a fost dat publicităţii, pentru că trebuie sa îl prezint mai întai în guvern. Nu am reuşit să fac asta ieri , deoarece lucram în paralel şi la legea învăţământului. Îl voi prezenta în următoarea şedinţă de guvern", a declarat Andronescu la Realitatea TV.

În raportul "Spiru Haret" ar urma să fie incluse şi informaţii privind diplomele eliberate de universitate pentru forme de învăţământ neautorizate, diplome considerate ilegale de minister. Numărul acestor diplome este estimat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) la peste 40.000.

  • Problema diplomelor de licenţă ilegale a revenit în actualitate după ce Universităţii "Spiru Haret" i s-a retras dreptul de organizare a admiterii în anul universitar 2009-2010, prin HG 749/2009, care cuprinde lista facultăţilor din România acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu.
  • Potrivit conducerii Universităţii "Spiru Haret", toate diplomele de licenţă şi titlurile universitare acordate de instituţie sunt legale.
  • Aproape toate centrele de învăţământ din cadrul Universităţii "Spiru Haret" funcţionează ilegal, printre ele fiind cele din Capitală ale facultăţilor de arhitectură, limba română şi matematică, dar şi sedii din oraşe ca New York, Toronto sau Tel Aviv, a informat Ministerul Educaţiei.
  • Universitatea "Spiru Haret" are 311.928 de studenţi, ceea ce înseamnă două treimi din totalul studenţilor din România. Instituţia a fost înfiinţată în anul 1991 şi a dobândit primele acreditări pentru învăţământ la zi în 2002. Până în prezent, "Spiru Haret" are circa 96.000 de absolvenţi.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite