Andronescu: Haosul din cataloagele de la "Spiru Haret", o problemă "dirijată"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andronescu: Haosul din cataloagele de la "Spiru Haret", o problemă "dirijată"
Andronescu: Haosul din cataloagele de la "Spiru Haret", o problemă "dirijată"

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat astăzi că haosul din cataloagele de la Universitatea "Spiru Haret", cu câte 9.000 de studenţi puşi la rând şi semnate de acelaşi profesor, nu este întâmplător, ci reprezintă o problemă dirijată.

"Nu cred că este o chestiune întâmplătoare, pentru că, din datele de până azi (marţi - n.r.), am primit cataloage cum eu, care lucrez în învăţământul superior de o viaţă, nu am mai văzut - cataloage care au peste 9.000 de studenţi, toţi puşi la rând, indiferent unde s-au înscris ei, la aceeaşi disciplină, cataloage semnate de acelaşi profesor. Eu nu cred că acest luru a fost o întâmplare, ci a fost o problemă dirijată, în aşa fel încât să nu mai ştim care şi cum. Sperăm ca restul documentelor, pe care nu le-am văzut încă, la care oamenii noştri nu au avut încă acces, vor aduce clarificările", a spus Andronescu, la Antena 3.

Ministrul Educaţiei anunţase anterior, tot astăzi, că toate diplomele de la Universitatea "Spiru Haret" sunt valabile până la clarificarea situaţiei, însă controlul la această instituţie de învăţământ înaintează foarte greu, din cauza lipsei de disponibilitate a celor de acolo.

Potrivit datelor centralizate de minister, Universitatea "Spiru Haret" a solicitat, în ultimii şapte ani, eliberarea a 147.000 de diplome, numărul documentelor cerute crescând în fiecare an, de la 5.700 în 2003, la nu mai puţin de 56.000 anul acesta. Numărul diplomelor ilegale, estimat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) la peste 40.000, va fi stabilit cu exactitate la finalul controlului demarat de minister la "Spiru Haret".

Andronescu a precizat, în schimb, că Universitatea "Spiru Haret" a acordat ilegal 92 de titluri universitare de conferenţiar şi profesor, prin semnătura rectorului instituţiei, deşi era necesar avizul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor Universitare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite