Haos la camera de gardă a Spitalului Universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amplasarea a 13 containere pentru oamenii fără adăpost din Bucureşti, pe locul parcării Spitalului Universitar de Urgenţă, va îngreuna accesul ambulanţelor la camera de gardă a unităţii

Amplasarea a 13 containere pentru oamenii fără adăpost din Bucureşti, pe locul parcării Spitalului Universitar de Urgenţă, va îngreuna accesul ambulanţelor la camera de gardă a unităţii sanitare.

Potrivit managerului spitalului, prof. Gheorghe Iana, desfiinţarea celor aproape o sută de locuri de parcare pentru personalul spitalului va avea drept consecinţă blocarea traficului din zona Eroilor. Trafic care şi aşa era dat peste cap de maşinile parcate neregulamentar, uneori chiar şi pe strada de acces spre camera de gardă.

Ieri, de exemplu, a fost un întreg balamuc în faţa unităţii de primiri urgenţe. Cel puţin şapte ambulanţe erau parcate una lângă alta, în imediata apropiere a intrării în spital, alături de alte maşini şi taxiuri venite cu pacienţi.

Fără apă şi canalizare

Managerul spitalului susţine că situaţia va deveni critică în momentul în care cele 60 de persoane fără adăpost, cazate în containerele amplasate peste drum de spital, se vor plimba prin curtea instituţiei. O altă problemă ar fi lipsa apei potabile şi a canalizării.

Despre modul în care ar trebui gestionată problema oamenilor cazaţi în containere ar fi trebuit să ne ofere mai multe informaţii directorul general al Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Cosmina Simiean.

Aceasta ne-a îndrumat însă către biroul de presă al Primăriei Capitalei. “Nu este vorba de rea-credinţă, însă ei sunt în măsură să vă comunice mai multe informaţii despre acest subiect”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite