Haos în ancheta „Doi ş’un sfert“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii susţin că denunţătorul Ion Motoc, ofiţer judiciar la DNA, a fost foarte insistent, incitând la reacţii pe măsură. Magistraţii au respins arestarea celor implicaţi în scandalul de la „Doi ş’un sfert” întrucât probele procurorilor „nu sunt suficient de concludente”.

Magistratul Viorica Costiniu a considerat că denunţătorul - ofiţerul DNA Ion Motoc - i-ar fi provocat pe miliardarul Puiu Popoviciu, pe Cornel Şerban, şeful de atunci al DGIPI („Doi ş’un sfert”), şi pe Petru Pitcovici, şeful serviciului Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

„Nu mai puţin adevărat este că din probele dosarului rezultă că ofiţerul judiciar Motoc Ion, cu fiecare întâlnire este tot mai insistent, volubil, cu iniţiativă şi propuneri care incită la reacţii pe măsură din partea inculpaţilor Pitcovici, Şerban şi Popoviciu”, susţine Viorica Costiniu.

 „Îi dau NUP (neînceperea urmării penale), eu!”, i-ar fi spus Motoc lui Pitcovici. De asemenea, Motoc i-ar fi transmis lui Popoviciu: „În maximum două - trei săptămâni o rezolvăm! E OK?”.

„Popoviciu este asociat cu fratele lui Băsescu“

Costiniu a pus sub semnul întrebării veridicitatea unor afirmaţii, greu de asumat, în care apar pomenite numele şefului Secţiei a II-a din DNA, Dorin Ţulus, şi al preşedintelui Traian Băsescu.

În acest sens, Costiniu a exemplificat procesul-verbal din data de 18 decembrie 2008, în care Pitcovici îi redă lui Motoc o conversaţie care ar fi avut loc între Traian Băsescu şi Puiu Popoviciu: „Bă îţi dau cuvântul meu că nu m-am văzut cu Tuluş faţă în faţă. Am vorbit doar la telefon”.

Un alt exemplu este o convorbire telefonică în care Pitcovici îi spune lui Motoc că  „Puiu Popoviciu a vorbit cu Băsescu” şi că „Puiu Popoviciu este asociat într-o firmă cu fratele lui Băsescu”. Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Valeriu Turcan, a negat, ieri, orice implicare a preşedintelui în acest caz.

Consulul României la Milano, chemat în ţară

Consulul României la Milano, Tiberiu Dinu, va fi convocat, luni, la Palatul Victoria pentru a da explicaţii în scandalul legat de listingurile telefonice pe care i le-a solicitat fostului şef de la „Doi ş’un sfert“, Cornel Şerban.

Tiberiu Dinu a declarat, ieri, că a fost înştiinţat telefonic că trebuie să vină în ţară pentru explicaţii.  „Voi veni când voi fi solicitat. Data mi s-a comunicat deocamdată doar telefonic. Aştept o hârtie oficială”, a spus Dinu.

Ioana Băsescu, proprietară de lux

Fiica mai mare a preşedintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, este unul dintre proprietarii de lux ai cartierului rezidenţial din Băneasa deţinut de omul de afaceri Puiu Popoviciu, ridicat pe fostul teren al Universităţii Agronomice. Ioana Băsescu a declarat, pentru Realitatea TV, că deţine un apartament pe care l-a achiziţionat în luna martie 2008.

Fiica preşedintelui a plătit pentru apartament 544.000 de euro plus TVA. Ea a precizat că valoarea este mai mică faţă de preţul pieţei la nivelul lunii martie 2008, deoarece l-a cumpărat fără finisaje.

Valoarea actuală a unui apartament similar este de 800.000 de euro plus TVA. În acelaşi complex, fiica preşedintelui a închiriat şi un spaţiu pentru biroul său notarial.

Mitrea: „Bomboana otrăvită“ care produce dosare

Numirea şefului DGIPI constituie motivul neînţelegerilor dintre PSD şi PDL şi a cauzat demisia celor doi foşti miniştri de Interne ai PSD, au declarat ieri senatorul Miron Mitrea şi vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea. Mitrea a spus că Dragnea a demisionat din pricina DGIPI, iar Dan Nica „nu poate fi fericit” cu „bomba” DGIPI în buzunar.

Fostul ministru de Interne Liviu Dragnea a confirmat că a demisionat din cauză că l-a propus pe Ionel Georgescu la şefia fostului UMO215, dar nici PSD şi nici Emil Boc nu au fost de acord. El consideră că actuala situaţie de la DGIPI nu este neapărat problema ministrului Dan Nica, ci a lui Emil Boc, care l-a numit pe Şerban la şefia DGIPI.

Mitrea a declarat pentru Hotnews că partidele se luptă pentru controlul politic al DGIPI.  Viorel Hrebenciuc şi Marian Vanghelie au ţinut neapărat să ia Ministerul de Interne. (...) Argumentul era nevoia PSD de a avea un serviciu de informaţii, să ştim ce se întâmplă. Am spus atunci, spun şi acum, chiar dacă îi supăr: era vorba de un grup care voia să controleze anumite dosare care se produc acolo”. (Oana Iuraşcu)

image
image

Am achitat apartamentul prin transfer bancar integral. Sunt notar public, am fost avocat, am câştigat bani.

image


Ioana Băsescu
notar

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite